Grip, mevsim gecişlerindeya dasoğuk kış aylarında bireylerin en onemli sorunlarından biri haline gelmektedir. Bireylerin buyuk bir kısmı belli donemlerde grip hastalığına yakalanıpgunluk hayatında, aile hayatında ve iş hayatında bircok rahatsız edici durumlarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Grip hastalığı herkesin bildiği gibi fazlaca bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık, aile icerisinde bir kişide gorulse bile diğer aile bireylerini cok kısa bir surede etkileyerek ailenin tum bireylerinde etkiler meydan getirmektedir. Genellikle solunum yollarından kaynaklı nedenler ile bireyler arasında yayılım gosteren grip, bireylerdefarklı belirtiler ile kendisini ortaya cıkarabilmektedir. Grip, enfeksiyonlar yolu ile ortaya cıkarak bireyin solunum yollarında yaşamını surduren viruslerin vucutta meydana getirdiği etkilerle kişiye rahatsızlık veren bir rahatsızlıktır. Bireylerin gunluk yaşam kalitesini etkileyen ve yaşam kalitesini fazlasıyla duşuren bir hastalıktır. Grip, bireyden bireye bulaşıcı bir ozellik gosterir. Vucuda girdikten yaklaşık bir iki gun icerisinde etkilerini meydana getiren bir hastalıktır. Bu yuzdende bireyler icin korkulu bir ruya olmuştur.
Grip, herkes tarafından kendiliğinden gecen bir hastalık olarak gorulse de aslında her sene bircok kişinin olumune neden olur. Gunumuzde bircok bireyin basit olarak gorduğu icin hastaneye bile gitmediği bir rahatsızlık olan grip aslında oldukca riskli bir hastalıktır. Bu nedenle ozellikle cocuklarda gorulen grip durumlarında mutlaka hastaneye gidilerek gerekli onlemler alınmalıdır. Yapılan mudahaleler sonucunda birey sağlıklı ise yaklaşık bir hafta on gun icerisinde grip etkilerini yavaş yavaşortadan kaldırır. Fakat mudahale edilmeyen grip hastalığı etkilerini ortadan oldukca gec kaldırarak aynı zamanda kişilerin diğer organlarını etkileyebilir. Bu oldukca riskli bir durumdur. Bazı hastalıklarla birlikte grip olunması tedavi suresini geciktireceği gibi daha kotu bir tablonun ortaya cıkmasına sebebiyet verebilir. Butun bunlar gosteriyor ki grip kucumsenebilecek bir hastalık değildir. Tedavisi oldukca onemlidir.
En iyi tedavi hastalanmadan once koruyu tedbirleri almaktır. Vucut zayıf duştuğunde yani savunma sistemi zayıfladığında hemen her hastalığın girebileceği bir zemin oluşur. Grip ozellikle bulaşıcı olmasının yanında savunma sistemi zayıf duşmuş bireyleri daha cok sever. Ozellikle mevsim gecişleri gibi vucut sistemlerinin uyum problemleri yaşadıkları donemler hastalıklar icin kapıların sonuna kadar aralandıkları donemlerdir.
Butun bunlarıicin farklı bir tedavi secenekleri var. Koruyucu sağlık yaklaşım olarak hacamat ise cok ozel bir yontemdir. Mevsim gecişlerinde yapılacak doğru hacamat ile hem adaptasyon hem de hastalık riskini en aza indirebilirsiniz. Hep şikÂyetci olduğumuz ilac kullanımı da doğal olarak azalmış olacaktır.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız gunler dileğimle…
[h=2]Aksaray Fizyoterapist uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Grip olmak zorunda mıyız?
Sağlık0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Grip olmak zorunda mıyız?