Merhaba arkadaşlar;

Daha once kullandığım halojen H4 farlarımdan 1 tanesi patladıktan sonra yeni far ampulu almak istedim. Tercihimi LED ampulden yana kullanmak istedim. Onceden Cin'den bir LED almıştım fakat farlarım merceksiz olduğu icin odaklanma problemiyle beraber ışık kesme cizgisi tam oluşmayıp tabiri caiz ise dağı taşı aydınlatıyordu. Bende Philips'in bu gibi sıkıntıları aştığını gorduğumde biraz daha fazla ucret odeyerek kimseyi rahatsız etmeden, kimsenin gozunu almadan guzel bir aydınlatma sağlaması adına bu ampulleri tercih ettim.

Ampuller 6000 kelvin ve 1000 lumen gucunde, ampul başına 17 Watt, 1.2amper cekmekte. Bu verilere gore akuye ve alternatore guc binmemesi de bir avantajdır.

Gelelim montajına;
Oncelikle ampullerin yuva yapısına gore aldığınız icin (h4) yuvaya normal bir halojen ampul takar gibi takıyorsunuz ve ampulu tutan centikleri aynı şekilde kapatıyorsunuz. Fakat ampullerin soğutucusu ve ayrı bir soketi olduğundan dolayı takmadan once arka plastiğinden bu kabloyu ve soğutucu aluminyum malzemeyi gecirdim.

Ampulu yuvasına taktıktan sonra arkadaki aluminyum soğutucusunu 4 koşeye doğru acıyoruz ki hem birbirinden uzakta kalıp birbirinin sıcaklığını almasın hem de her yonden gelecek ruzgardan daha iyi bir soğutma sağlasın.

Ampulun arkasından cıkan soketi, kutunun icinden cıkan Balast'a gecirip plastik vidasını sıkıyoruz.

Geriye bir tek normal halojen ampulun arkasına taktığımız aracımızın orijinal soketi kalıyor. Bu soketi de Balats'tan gelen yuvaya aynı şekilde takıyoruz.

Balastlarında daha kolay soğuması icin bulabildiğiniz bir metal aksama plastik kelepce ile sabitliyoruz.

Tum bu işlemlerden mutlaka far ayarınızı kontrol ediniz. Bazı model araclarda far odak noktası değiştiği icin ampuller daha yukarı veya aşağı aydınlatıyor olabilir. Bende bu işlemlerden sonra far ayarımı tekrar yaptım.

Orijinal farlara gore biraz daha guclu bir aydınlatma mevcut.

Yaklaşık 50 metre mesafeden aydınlatma performansı.