ABD Başkanı Obama, Ermeni soykırımıyla ilgili goruşlerini değiştirmediğini soyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve ABD Başkanı Barack Obama Cankaya Koşku'nde yaptıkları goruşme sonrasında basın toplantısı duzenlediler.
Cumhurbaşkanı Gul, Barack Obama'yı Turkiye'de misafir etmekten onur duyduklarını belirterek, "İkili ilişkileri daha da ilerletmek icin calışacağız. Terorle mucadele her iki ulkenin en onemli konularından birisidir. Sayın Başkan'ın Turkiye-AB ilişkilerine gosterdiği yakınlıktan dolayı cok teşekkur ederim" diye konuştu.
"IRAK'TAN CEKİLECEĞİMİZ ZAMAN NELER YAPILACAK"
ABD Başkanı Obama ise, Turkiye'nin batı ve doğu arasında bir kopru gorevini goren sıradışı mirasa sahip bir ulke olduğunu belirterek, "Eski medeniyetlerle yeni ulus devletlerin birlikte barındığı, demokrasiye onem veren NATO uyesi onemli bir ulkedir. Coğunluğu Musluman olan ozgun bir ulkedir. bunlar cok onemli ozellikler. Bizim birlikte calışmamız ve bunların getirdikleri beni heyecanlandırıyor. Turkiye'nin Afganistan'da yaptığı cabaları ele aldık. Irak'taki gelişmeleri de ele aldık. Irak'tan ABD cekilirken neler yapılabilir onları da konuştuk. Nukleer sorunlara yonelik cozum onerilerini de konuştuk. İş dunyası ve ticarete yonelik de konuştuk. Ekonomik anlamda yapılacak şeyler de var. İki ulke arasındaki ticari ilişkileri ele aldık. Terorizm de geniş kapsamlı bir bicimde ele alındı. Bana guven veren bir toplantı oldu. Musluman dunyası ile batı dunyası arasında birleşmeyi sağlayacak bir yol olacak" ifadelerini kullandı.
"SOYKIRIM GORUŞUMU DEĞİŞTİRMEDİM"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obama, kendisine "Senatorluk goreviniz sırasında Turkiye'nin, Ermeni soykırımı yaptığına yonelik sozleriniz vardı. Hala aynı şeyleri mi duşunuyorsunuz yoksa fikirleriniz değişti mi?" sorusuna "Benim bu goruşlerim kayıtlar altında zaten. Goruşlerimi değiştirmiş değilim. Beni en cok cesaretlendiren şey Gul’un liderliği altında Ermenistan ve Turkiye arasında muzakereler devam etmektedir. Şu aşamada goruşlerime değil, Turk ve Ermeni halklarının goruşlerine odaklanmak istiyorum. Cumhurbaşkanına bu konuları hızlı bir bicimde ilerletmek konusunda mumkun olduğu kadar yapıcı olmak istediğimi soyledim" cevabını verdi.
Obama, PKK'nın Amerika Birleşik Devletleri'nin de teror listesinde olduğunu sozlerine ekledi.
ABD Başkanı Obama 'Soykırım goruşumu değiştirmedim'
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ABD Başkanı Obama 'Soykırım goruşumu değiştirmedim'