· Grip, "influenza A,B ve C " virusunun solunum yoluyla insan vucuduna girmesiyle oluşan ve ozellikle kış mevsiminde salgınlara yol acan bir enfeksiyon hastalığıdır.
· Yuksek ateş, yaygın kas ağrıları ve kırgınlık ile seyreden ancak ozellikle ileri yaştakilerde, cocuklarda, kronik hastalığı olanlarda ve bağışıklık sistemi baskılanan kişilerde olume kadar varabilen ciddi sonuclar doğurabilir.
. Grip virusunun dış yuzeyindeki antijenik yapıların ozellikle A tipinin sık sık, buyuk veya kucuk boyuttaki değişimleri yuzyıllardır bulaşarak yayılmalara yol acar. Duşuk duzeyde farklılık icerirse o toplumla sınırlı salgınlara yol acarken,buyuk boyuttaki değişim tum dunyaya yayılacak pandemi adı verilen salgınlara yol acabilir.
· Gribe neden olan influenza virusu; hasta veya taşıyıcı kişilerin hapşırması ya da oksurmesi yoluyla havada asılı kalan veya grip hastalarının kullandığı eşyalardaki virus parcacıkları ile kolaylıkla bulaşabilmektedir. Eğer kişinin bağışıklık direnci gucluyse, gribi hafif bir ateş yukselmesi ve halsizlik ile birkac gun suren kuru oksurukle ayakta da gecirebiliyor.
· Grip aşısı, her yıl Sonbahar aylarında piyasaya cıkmakta ve formulu her yıl yenilenmektedir. Aşı bir onceki yıl en cok salgın yapan uc virus suşunu icerir.
· Aşının koruyuculuğu değişkendir.Koruyuculuk oranı %0 ile %80 arasında değişmektedir.
· Grip olmayı onlemese bile, hastalığın yan etkilerini azalttığı bildirilmektedir.
· Ancak 2005 yılından bu yana ulkemizde de gundeme gelen,bilimsel olarak ta ortaya cıkarılan grip ve diğer butun aşıların yan etkileri mevcuttur.
Bunlardan bazıları:
İmmun sistem(bağışıklık sistemi) uzerine olumsuz etkileri mevcuttur.
· Bazı Bilim adamları yoğun aşılama programlarının cocukların immun sistemlerini geri donuşumsuz harap ettiğini,daha sonraki zamanlarda otoimmun, dejeneratif ve alerjik hastalıkların gorulebileceğini savunuyorlar.
Aşı icerisinde toksik maddeler. vardır
· Etilen glikol,fenol,formaldehit,aluminyun,bazı antibiyotikler ve civa
Grip aşısı ayrıca yumurta alerjisi olan kişilerde nadir de olsa kurdeşen ve anaflaksi şoku gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
· Civa(Timerosal) Beyin hasarı, otizm ve otoimmun hastalıklara yol acabilir. Civa cıkartıldıktan sonra Journal of American Physicians and Surgeons’ın 2006 Mart sayısında yayınlanan araştırmaya gore ABD’de otistik cocukların sayısında bariz azalma izlenmiş.(http://www.jpands.org/vol11no1/girard.pdf)
· Bazı otorler grip aşısını durduk yerde yaptırılmamasını belirtiyor. Ancak bir gribin hayati risk oluşturacağı kadar duşkun ve yaşlı insanların, astımlı ve kronik bronşitli hastaların, kalp hastaları, bobrek hastaları, şeker hastalığı, AIDS gibi kronik hastalığı olanların grip aşısı olmasında fayda olduğunu soyluyor.
GRİP AŞISI MI? OZON TEDAVİSİ Mİ?
Grip aşısının gelecekte cıkması yuksek oranda muhtemel yan etkileri sizi korkutuyorsa hemen hemen hic yan etkisi olmayan hem de doğal olan bir tedavi modeli mevcut.
OZON TEDAVİSİ HEM BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR HEMDE YAN ETKİSİ YOK
· Tum enfeksiyon ajanlara karşı savunma sistemini guclendirir.
· Bu enfeksiyon ajanlara karşı doğrudan oldurucu etkisi vardır.
· Aynı zamanda insanlarda var olan hastalıkları kısmen veya tamamen iyileştiren, yaşam kalitesini arttırıp detoks eden bir tedavidir.
[h=2]Bursa Geleneksel Tıp Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Grip aşısı yerine ozon tedavisi
Sağlık0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Grip aşısı yerine ozon tedavisi