Arkadaşlar malum havalar ısınmaya başladı, yavaş yavaş klimayı kullanmaya başlayacağız ama 2006 Corolla aracımızın klimasından toz ve rutubet kokusu geliyor. Kışın kaloriferleri actığımızda da bu kadar yoğun ve sık sık olmasa da aynı koku geliyordu. İnternette biraz araştırdım, servise gitmeden bu işi kendim yapabileceğim urunler var. Ben iki ceşit urun gordum:

1- Arac icindeki hava kanallarına ve klima filtresini cıkarıp oraya sıkılan kopukler: Bu kopukler etkili midir? Bazıları kanallara sıkılan kopuğun sıvı hale gelip elektronik aksama, motora vb. zarar verebileceğini soylemiş. Bazıları da oyle bir durum yok, iyi temizliyor demiş. Bu urunu kullanan var mı? Artı ve eksileri neler?

2- Klima bombası denen bir urun: Bu urun bir nevi sis bombası gibi calışıyor. Duğmesine basılınca bitinceye kadar puskurtuyor. Bunu aracın icine bir konuma koyuyoruz, klimayı sadece icerideki havayı dondurecek ayarda, soğuk ve hızlı devirde acıyoruz. "O hava arac icinde ve hava kanallarında donup durduğu icin hem arac icindeki havayı hem de klima kanallarındaki havayı temizliyor" deniyor. Sizce bu urun verimli midir? Gercekten ilac hava kanallarına kadar girip etkisini gosterir mi? Kullanan var mı?

Bunların dışında bir yontem varsa onu da yazabilirsiniz. Dediğim gibi servise goturmeyi gerektirmeyecek, kendim yapabileceğim yontemleri tercih ederim.

Şimdiden teşekkurler.