60-70 beygir Mercedes W124 200D'nin sınırları ne kadar zorlanabilir?
Otomobil Forumları0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- 60-70 beygir Mercedes W124 200D'nin sınırları ne kadar zorlanabilir?
-
18-10-2022, 06:47:42Babam 1985 model Mercedes-Benz W124 200D'sini yavaştan bana bırakıyor, ehliyet yaşına gelince arabayı tamamen bana vermesini umut ediyorum. Arabaya zarar vermeden ve modifiye etmeden sınırlarını zorlamak istiyorum, bir yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Virajları daha hızlı alabilmek icin hafiften drift yapmayı oğrenmek, doğru zamanda doğru şekilde vites duşurmeyi oğrenmek, aracın beygir gucunden sonuna kadar yararlanmak, seri şekilde minimum surede vites yukseltmeyi oğrenmek istiyorum. Kısaca mukemmel bir surucu olmak istiyorum ama arac malum +500.000 kilometrede, 1985, aşağı yukarı 60-70 beygir, dizel bir arac. Virajlara yuksek hızda girerek aracın arkasının atması yani hafif basit drift araca cok mu zarar verir? Dizel aracları yuksek devirde kullanmanım verimsiz olduğunu biliyorum, nasıl aracın gucunden sonuna kadar yararlanırım? Hızlı vites gecişleri icin debriyajı sert kullanmak zararlı mı? Heel and toe yontemiyle vites duşurmeyi denedim ama gaz pedalı fren pedalının cok gerisinde, topuğumu frene koyup ayak ucuyla gaza basarak ters heel and toe yapıyorum, boyle alışırsam ileride başka arabalarda zorlanır mıyım?