Başlıkta dediğim gibi 30.000 TL butcem var. Ehliyeti yeni aldım. Sadece 1,5 gun kursun eğitiminde araba kullandım. Pratik yapmam ve ailenin temel ihtiyaclarını karşılamak amaclı kullanılacak. İşin gerceği arabanın tipini onemsiyorum

Biliyorum butce duşuk ancak genel olarak tipi fena sayılmayacak araclar da bulunabiliyormuş (tabii ki artılarını eksilerini bilmiyorum). Cok fazla arac bilgim yok. Ancak babam ile beraber alacağım icin onunda fikirlerini aldım. Dizel bir arac istiyoruz. Ağır hasarlı, cok fazla boyalı, taksi cıkması arac istemiyoruz. Mumkunse piyasası olan bir arac olsun elimden cıkarmak istediğimde cok zorlanmak veya beklemek istemiyoruz. Kucuk arac istemiyoruz. Yani A ve B segmentlerden onermeyin. C segmentinde de birkac kucuk arac gordum. Onlar dışında C segment ve ustu olsun. Daha once arac kullanmadığım icin yakıt konusunda daha once arac kullanmadığım icin ve muhtemelen cebim yanmadığı icin bir fikrim yok. Sizin kotu bir şey onereceğinizi sanmıyorum.
Mantıklı acıklamaları yapılırsa ve benzinli avantaj sağlayacak ise acıklamasıyla birlikte onun da onerileri olabilir.
Rica ediyorum fanboyluk icin onermeyin sadece. Arac cok iyi olursa 35.000 TL'ye kadar zorlarım butcemi. Ancak dediğim gibi ilk hedef 30.000 TL.
Gorduğum arabalar
2006-2008 Ford Focus 2008-2010 Citroën C4 2006-2008 Citroën C5 2008-2012 Renault Clio 2006-2008 Renault Megane 2010-2012 Renault Fluence 2008-2010 Kia Rio 2008-2010 Hyundai Accent Era 2006-2008 Toyota Corolla 2005-2006 Hyundai Tucson (cok yakacağını biliyorum ama babam da ben de buyuk araba sevdiğimiz icin aklımız kalacak

) Şeklinde daha da arttırılır biliyorum. Onereceğiniz ya da uzak dur diyeceğiniz onerileri bekliyorum. Yaklaşık 1 ay sonra almayı planlıyoruz. Araştırma kontroller filan derken anca olur diye duşunuyorum.
Onerilerinizi bekliyorum. Eksik acıkladığım bir şey varsa soylerseniz acıklarım. Mumkunse onerilerinizin linklerini de atarsanız cok sevinirim.
Şimdiden teşekkur ederim.