Gunumuz uygulamalarının arayuzleri her gecen gun daha da kolaylaştırılıyor, yapmak istediğiniz işlemlerin yalnızca birkac adımda gercekleşmesi sağlanıyor. Bu da elbette biz sosyal medya kullanıcıları icin muthiş bir kolaylık. Sosyal medya uygulamalarının gecmiş arayuzlerine baktığımızda, tek bir işlem icin bile onlarca sekme gectiğimizi hatırlıyoruz. Ama gunumuz arayuz tasarımları sayesinde bu oldukca kolay. Snapchat, yıllardır sade ve kullanışlı arayuzunu kullanmaya devam ediyor. Minik guncellemeler ile bu arayuzu geliştiriyor ve yıllardır kullanan kullanıcıların bile zorluk cekemeyeceği şekilde arayuz guncellemesini paylaşıyor. Snapchat şifremi unuttum ozelliğini kullanabilmekte yalnızca birkac adımdan geciyor. Dilerseniz lafı hic uzatmadan, Snapchat şifresi nasıl değişir hep birlikte inceleyelim.
Snapchat şifremi unuttum: Snapchat şifre değiştirme nasıl yapılır? Adım #1: Snapchat uygulamasını başlatın Adım #2: Oturum Ac sekmesine gelin Adım #3: Şifremi Unuttum butonuna tıklayın Adım #4: E-posta veya Telefon seceneklerinden birisini secin Adım #5: E-posta adresinizi veya Telefonunuzu girin Adım #6: Gelen aktivasyon kodunu yazın Adım #7: Yeni şifrenizi belirleyin. Adım #8: Yeni şifrenizi kullanabilirsiniz Eski Snapchat hesabınıza giriş yapabilmek icin, hesabınıza kayıtlı bazı bilgilere hakim olmanız gerekiyor. Orneğin, hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresi veya telefon numarasını bilmeniz gerekiyor. Bu iki onemli bilgiden bir tanesine sahip olduğunuzda, Snapchat hesabınıza kolaylıkla erişebilirsiniz. Bu nedenle, guvenliğiniz icin kullandığınız tum sosyal medya hesaplarında e-posta adresinizi ve telefon numaranızı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bilgileri eksiksiz tamamladığınızda, hesabınız daha guvenli hale gelecektir ve herhangi bir şifre unutma durumunda hesabı kolaylıkla geri alabilirsiniz. Şimdi yukarıdaki adımları daha detaylı inceleyelim.
Adım #1: Snapchat uygulamasını başlatın

İlk olarak, Android veya iOS cihazınızın menusundeki Snapchat uygulamasını başlatın. Snapchat şifre değiştirme ozelliğini, mobil uygulama uzerinden gercekleştireceğimiz icin akıllı telefonunuzda mutlaka Snapchat yuklu olmalı. Bununla birlikte, Snapchat hesabınıza kayıtlı e-posta adresinize veya telefon numaranıza erişebiliyor olmanız gerekir. Snapchat şifremi unuttum adımlarına gecmeden once, telefon numarasına veya e-posta adresine erişiminiz olduğundan emin olun.
Adım #2: Oturum Ac sekmesine gelin

Snapchat ’i başlattığınızda karşınıza iki secenek cıkacak. Bunlardan bir tanesi mevcut hesabınıza giriş yapabileceğiniz sekmeye yonlendiren Oturum Ac butonu, bir diğeri ise henuz yeni bir Snapchat kullanıcısıysanız Kayıt Ol butonu. Biz, mevcut Snapchat hesabımız uzerinden işlem yapacağımız icin Oturum Ac butonuna tıklıyoruz.
Adım #3: Şifremi Unuttum butonuna tıklayın

Oturum Ac butonuna tıkladıktan sonra uygulama sizi giriş yap ekranına yonlendirecektir. Eğer hesabınızın e-posta adresini ve şifrenizi doğru biliyorsanız, buradan giriş yapabilmeniz mumkun. Ama siz hesabınızın şifresine erişemediğiniz icin, aşağıdaki “Şifreni mi unuttun?” butonuna tıklayarak şifre sıfırlama ekranına yonlenmeniz gerekiyor.
Adım #4: E-posta veya Telefon seceneklerinden birisini secin

Snapchat hesabının şifresini değiştirme işlemi icin e-posta adresinize veya telefon numaranıza aktivasyon kodu gonderilir. Bu aktivasyon kodunu uygulamaya yazdıktan sonra, hesabın sahibi olduğunuz doğrulanacaktır. Bu nedenle, şifreni mi unuttun butonuna tıkladıktan sonra karşınıza cıkan seceneklerden bir tanesini secin. Eğer hesabınıza kayıtlı e-posta adresinizi biliyorsanız onu, telefon numarasını biliyorsanız ise telefonla butonuna tıklayın.
Adım #5: E-posta adresinizi veya Telefonunuzu girin

İki secenekten birini sectikten sonra, karşınıza doğrulama ekranı gelecek. Eğer telefon seceneğini sectiyseniz, Snapchat hesabınıza kayıtlı telefon numarasını girmeniz gerekmektedir. Eğer e-posta seceneğini sectiyseniz, hesabınıza kayıtlı e-posta adresini yazmanız gerekmektedir. Snapchat hesabınızda, bu iki bilgiden en az bir tanesinin kayıtlı olması gerekir.
Adım #6: Gelen aktivasyon kodunu yazın

E-posta adresinize veya telefon numaranıza gelen aktivasyon kodunu, Snapchat ekranındaki doğrulama ekranına girin. Size gelen bu aktivasyon kodunu başka kullanıcılar ile asla paylaşmayın. Aksi takdirde, hesabınız başkaları tarafından ele gecirilebilir bir duruma gelecektir. Size gelen aktivasyon kodunu, direkt olarak Snapchat uygulamasına girin.
Adım #7: Yeni şifrenizi belirleyin.

Karşınıza cıkan iki boşluğa, Snapchat hesabınıza eklemek istediğiniz yeni şifrenizi girin. Şifrenizi girerken bir adet buyuk harf, ve en az bir tane rakam bulundurmasına dikkat edin. Sosyal medya hesaplarınızda başta olmak uzere, kullandığınız tum hesaplarda kolay şifre kullanmamanız yararınıza olacaktır. Bu sayede, hesabınızı ele gecirmek isteyen kişi veya kişiler bunu başaramaz, hesabınızın guvenliği sağlanır. Yeni şifrenizi eğer aklınızda tutamıyorsanız, mutlaka size ozel bir alana kaydetmeyi unutmayın.
Adım #8: Yeni şifrenizi kullanabilirsiniz

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra şifreniz başarıyla değişecektir. Hesabınıza tekrardan oturum ac ekranından giriş yapabilirsiniz. Daha once de soylediğimiz gibi, şifrenizi mutlaka bir yere not etmeyi unutmayın ve tum hesaplarınızın şifrelerini belirlerken guclu şifreler oluşturmayı unutmayın.
Sizler icin Snapchat şifremi unuttum sorunu yaşayan kullanıcılar icin Snapchat şifre değiştirme adımlarını en ince detaylarına kadar anlattık. Eğer yukarıdaki adımları uygularsanız, şifresini unuttuğunuz Snapchat hesabını kolaylıkla geri alabilirsiniz. Yukarıda da defalarca belirttiğimiz gibi, hesabınızın şifresini basit şeyler koymak yerine size ozel, guvenli şifreler tercih etmeyi unutmayın. Sizler Snapchat kullanıyor musunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.