İyi forumlar arkadaşlar.
Aralık 2021'de Fiat-Tofaş Egea 1.3 multijet II E6 manuel urban Plus arac satın aldım. Aracım şubat 2021 trafiğe cıkışlı olup ikinci sahibiyim. Alırken 10.000Km'de olan aracım bugun itibarıyla 23.000Km'yi devirdi. Aracı almadan once paketler ve motor konusunda adamakıllı bilgi bulamadım. Onceki kasa hakkında internette cok fazla bilgi var ancak makyajlı kasa hakkında tam olarak bir bilgi bulunmuyor. Almayı duşunen arkadaşlar icin deneyimlerimi aktarmak isterim.
Oncelikli olarak aracın paketlerinden bahsedeyim.
3 tane donanım seviyesi mevcut;
Easy Urban Lounge Easy halk tabiri ile en boş paket. Opsiyon olarak urban donanım seviyesinde sunulan birkac standardı satın alabiliyorsunuz. Genelde şirketler, taksiler ve ticari kullanım icin yaratılmış bir paket. Kişisel kullanım icin bu paketi onermiyorum aractan keyif almak imkansız denebilir.
Urban orta paket olarak biliniyor. Onceki kasada urban donanım seviyesinde celik jant standart olarak sunuluyordu ancak bu pakette siyah plastik jantlar bulunuyor. Celik jant almak isterseniz opsiyon olarak eklemeniz gerekiyor. Urban donanım seviyesine ekleyeceğiniz her opsiyon aracın urban Plus paket olmasını sağlıyor. Ekstra Plus paket olarak sunulan opsiyon seceneğinde butun opsiyonları tek pakette satın alabiliyorsunuz ve lounge paket ile standart gelen 10” multimedya ekranı ve hayalet kadran araca eklenebiliyor. 7" tablet ekran standart olarak sunuluyor.
Lounge paket en dolu pakettir. Her turlu olanak bu paket ile sunulmuş sadece tek sorun bu paketin fiyatı birazcık fazla. Yazıma donanım fiyatlarını ve aracın fiyatlarını eklemiyorum cunku fiyatlar duzenli olarak guncelleniyor.
Aracı aldığımdan beri 13.000km yaptım. İlk sahibi 10.000km bakımını yaptırmadığı icin ben yaptırdım. Toplamda 2 defa bakıma gitmiş oldum. Bakım masrafları ortalama 2500-3000TL olarak değişmekte. Yetkili servislerde ilgi alaka ve memnuniyet gercekten cok iyi. Aynı zamanda Volvo aracım var servise gittiğim zaman bu kadar ilgi ve alaka gormuyorum inanın. Fiat'ı hatta Koc Grubu'nu bu konuda tebrik edebilirim. Servisler gercekten kaliteli.
Motor konusuna değinelim. Motorun alt tabanı euro 5 ile aynı ancak euro 6 olarak motor revize edilirken performans konusunda geliştirmeler yapılmış. Almadan once euro 6 motorun acaba euro 5 kadar berbat mıdır sorusu vardı kafamda ancak tamamen on yargıymış. Makyaj oncesi modeller ile performans kıyaslaması yapıldığı zaman ben euro 6 1.3 Multijet'ten cok memnun kaldım herkese oneririm.
Yakıt deposu 45 litre. Guncel fiyatlar ile bakıldığı zaman 700-730TL arasına depoyu fulleyebiliyorsunuz. Tek depo ile 1000km rahatlıkla yapılabiliyor. Kilometrede 73 kuruşa tekabul ediyor. Yakıt konusunda gercekten tatmin edici ve ekonomik.
Şu an icin aktarabileceğim deneyimlerim bunlar. Sorularınızı ve merak ettiklerinizi memnuniyetle yanıtlarım.
2021 Fiat egea deneyimi
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- 2021 Fiat egea deneyimi