Merhaba,

2021 Ekim ayında sıfır aldığım Hyundai i10 Elite paket arabada yaşadığım ve kronik olan nispeten teknolojik bir problemden bahsetmek istedim.

Aracta kablosuz CarPlay ve kablolu Android Auto var. Eşim iPhone 11, ben XR ve SE ikinci nesil kullanıyorum. Aracı aldığımız gunden beri ara ara yaşanan CarPlay problemi var. Arac hareket halindeyken biranda bağlantı kesiliyor ve tekrar bağlantı kurulamıyor.

İlk arabamız ve ozellikle eşim navigasyonu cok aktif kullandığı icin seyir halindeki bu bağlantı problemi navigasyonu devre dışı bıraktığı icin kaza riski dahi oluşturuyordu bizim icin. Bu sebeple aracı 2 ay kadar once servise goturdum. Bir sorun goremediklerini ekranı sokup daiichi ismindeki yazılımı yapan firmaya gondermeleri gerektiğini ilettiler. Ekrana sok tak yapılmasını istemediğimden onay vermedim ve eve donup kapsamlı bir araştırma surecine girdim.

Apple'ın forumlarına baktığımda yurtdışında Daiichi firmasının yazılımını sağladığı Kia ve Hyundai marka bir cok aracta bu problemin yaşandığını onlarca farklı ulkeden insanlar bildirmiş. Hatta Hyundai bircok ulkede bu sorun icin genel arıza bulteni yayınlamış ve kullanıcıları bilgilendirmiş.

Hal boyle olunca ben de direkt Hyundai muşteri hizmetlerini arayıp yardım istedim. Onlar da sorunu gittiğim servise iletmişler yardımcı olun diye. Oradaki yetkili bir hanımefendi arayıp ''Sorunun kuresel olduğunu bildiğini, aracı getirmem halinde ekranın sokulup normalde 14 gun surecek işlemin 2 gun icinde cozuleceği'' konusunda garanti verdi. Başka care olmadığını duşunup goturup sokturdum.

Ancak gittiğimde servis yine klasik ''sorun ne, niye boyle olmuş, hic olmaz aslında'' yorumlarını esirgemedi kuresel yaşanan bu sorun icin. Ekranı 4 gun icinde tekrar taktılar ancak sorun cozulmedi. Servisten cıktığım ikinci gun yine aynı sorun yaşanmaya başladı.

Servisin yorumu ise, orneğin biz iOS 15 guncellemesine gore tum duzenlemeleri yapıyoruz ancak siz telefonu 15.1'e guncelleyince yine sorunlar oluyor. Ne yapayım telefonu mu guncellemeyeyim? Yoksa Apple her guncelleme yaptığında ekranı sokturup size mi gondereyim arabayı guncelleyin diye?

Cok detay bir bilgi ancak araca bakışını tamamen değiştiriyor insanın. Bu aracı değiştirirken kesinlikle yazılım desteğini bu firmanın sağlamadığı bir arac tercih edeceğim. Dandik araclara servet odediğimiz bu donemde sizlerin de aklında bulunsun isterim.

Apple' konunun detayını ileten insanların yazdıkları icin;

Apple CarPlay keeps disconnecting (2021) - Apple Community discussions.apple.com