Merhaba, Mercedes glb 200 amg 4 ceker 7 vites arabamın modeli, sıfır ikitelli Mercedes'ten aldığım arabam 11 bin km dedir. fakat tam siteden cıkacaktım araba vites 2 de iken 4'e attı 1'e duşurdu 3'e taktı, sonra ise "şanzıman arızası geri suruş mumkun değil" diye bir arıza verdi. Arabayı kapatıp actım, sonra ise arıza gitti. Araba geride gidiyordu ileride rotamı servise yonlendirdim, ilk once sanayiye goturdum. En yakın yer orasıydı. Arkadaş ile arabayı denedik, araba dururken tak tak titredi ve sesler geldi, sonra donmek icin geriye taktığımızda araba sallana sallana tak tak tak tak geri gidiyordu, fakat hani sanki duz vites arabada geri sabit giderken debriyajı sabit tutmuyorken olan his, tam da aynısıydı. Sonra arkadaş biz bu arabaya bakabiliriz, fakat garantisi var. Siz bu arabayı yetkili servise goturun dedi. Bilgisayardan bakamayız, sistemlerimiz yok. Ancak sokerek bakılır, bu da garantiyi bozabilir diye bir acıklama yaptı. Sonra buyukcekmeceden arabayı torium AVM'nin yanındaki has oto Mercedes bayisine goturdum. Sıra var diye arabama bakmadılar, ve bana arac yok diye arac vermediler kiralamak zorunda kaldım. Bunu da soyleyeceğim, otoparktan arabayı ısıtmadan cıkardım. hava soğuk değildi, arabamı kapalı otoparktan ısıtmadan cıkardım, devirin inmesini beklemedim. Bu zaten arabanın hatası ben 525 D Seat leon arabaları da ısıtmadan cıkarıyorum. Yaklaşık 5 yıldır boyleyim, asla boyle bir hata ile karşılaşmadım. Garanti karşılayacak diye umit ediyorum. Kaskosu da var aracın, sormak istediğim cok masraf acacak mı? Şanzıman değişecek mi, değişmeyecek ise yağ sıkıntısı falan ise aracı alacağım, cok zaman kalacak cunku orada. Araba bana cok lazım iş icin uzun yola cıkacağım. Kiralık arabalar km sınırı yuzunden yapamıyorum. Tum bakımları arabanın Mercedes bayi de yapıldı. Sadece 5000 km de bakımı yaptım. Diğer bakıma 4000 km kaldı. Sorduğum soruları hemen cevaplarsanız cok mutlu olurum. Teşekkur ederim.