DSP lideri Zeki Sezer, partisinin hafta sonu gercekleşecek toplantısında istifa etmeyi duşunduğunu acıkladı.

Sezer, yerel secimler sonrası ilk akşam ayrılmayı duşunduğunu soyledi.
29 Mart secimleri sonrasında partisinin aldığı sonuc uzerine istifayı duşunduğunu belirten Sezer, ancak bunu yetkili kurullarla goruştukten sonra yapmayı planladığını soyledi.

Sezer, ''İstifayı orgutlerimize olan saygım ve onlara inancım gereği resmileştirmeyi hafta sonu yapılacak toplantı sonrasına bıraktım. Resmi olarak o tarihte bunu gercekleştirmeyi duşunuyorum. Sonucta benim oteden beri soylediğim başarılı olamayanların kurum ve ulkenin onunu tıkamaması duşuncem gereği olarak resmen o gun ayrılmayı duşunuyorum'' diye konuştu.

''DSP'nin Turkiye icin vazgecilmez, Turkiye'yi bugun icine duştuğu kaos ortamından cıkaracak tek parti olduğuna'' inandığını dile getiren Sezer, şoyle konuştu:

''Orgutleriyle yapısıyla felsefesiyle Ecevit'ten aldığı doğrultu tutarlılığıyla Turkiye'nin icine duşurulduğu durumdan ulkeyi cıkaracak tek parti DSP'dir. Siyasal sistem benim oteden beri ozlediğim aşamaya gelememiş olsa da hep soylediğim bir şey var, başarılı olamayanlar bulundukları kurumun ve ulkenin onunu tıkamamalı.

29 Mart yerel secimleri sonrası aldığımız sonucu gorduğum ilk akşam aslında demokrasiye, partime ve ulkeme olan inancım gereği ayrılmayı duşunmuştum ama yine orgutlerime olan saygım gereği bunu orgutlerimizle goruşerek değerlendirmeyi doğru buldum.

29 Mart secimlerinden sonra sonucları yetkili kurullarında tartışan ilk partiyiz. Onumuzdeki cumartesi ve pazar gunleri orgutlerimizin temsilcileri olan il başkanlarımız ve PM ile bir calışma toplantısı yapacağız. İstifayı orgutlerimize olan saygım ve onlara inancım gereği resmileştirmeyi o toplantının sonuna bıraktım. Resmi olarak o tarihte bunu gercekleştirmeyi duşunuyorum.

Sonucta benim oteden beri soylediğim başarılı olamayanların kurum ve ulkenin onunu tıkamaması duşuncemin gereği olarak da resmen o gun ayrılmayı duşunuyorum.''