Yeni bir arac alacağım, kullanışlı ve performanslı olmasını istiyorum. Yılda 7-8 bin km'yi gecmediğim icin benzinli bir arac alacağım, işim gereği arac genelde kapalı garajda yatıyor. Opel Astra 1.3Cdti Enjoy 2010 sahibiyim yakıt vs. cok guzel fakat performansı felaket, surekli yuksek devirlerde olmanız gerekiyor aracın yurumesi icin. VW grubundan bir arac almak istiyorum ve 1.4TSI motor aklıma yattı 8 saniye 0-100 değeri gercekten cok iyi. 2 aracın yakıt ve performansı neredeyse aynı fakat Jetta icin Meksika vb. gibi ulkelerde uretiliyor diyorlar, bu aklıma cok takıldı. Aile aracı olacağı icin Octavia'nın 568LT bagajı gercekten cok iyi. Dizayn olarak'ta Octavia daha iyi diyebilirim. Octavia'da adaptif hız kontrol, park asistanı, arka trafik kontrolu, on carpışma engelleyici(yaya-taşıt) vb. bircok ozellik varken Jetta'da bunları bulamadım diyebilirim. Aklıma yatan Octavia cunki hem guvenli hem multimedia sistemi cok guzel, ambiyans aydınlatma cok guzel, dinamik tasarımı var, bagajı geniş. Sorma nedenim tanıdıklarımın jetta almam konusunda beni uyarmaları. Sanırım Octavia alacağım, yanıtlarınızı bekliyorum 2 haftaya aracımı alacağım teşekkurler.