Manfred Erlacher, 2017 senesinde 350 bin araba ile BMW Regensburg'da yeni uretim rekoru bekliyor.
BMW Regensburg Yonetim Kurulu Başkanı Manfred Erlacher, goreve gelişinin dorduncu ayında, basınla bir araya gelerek mevcut durum ve gelecek icin bilgilendirme toplantısı yaptı. 30 Haziran'da kahvaltı eşliğinde verilen basın toplantısında ayrıca Montaj Bolumu Şefi Franz Moser ile Basın Sozcusu Andreas Sauer de katılarak bilgilendirmelerde bulundu.
BMW'nin Regensburg tesislerinde cok tutulan X1 modeli sayesinde 2016 yılının gecen yıla gore yuzde 12'lik bir artışla 346 bin araba ile rekorla kapatıldığını soyleyen Erlacher, sonbaharda cıkacak yeni X2 ile farklı hedef kitlelere ulaşaran bu yıl yeni bir rekora imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Gunde 1400 araba uretildiğini soyleyen BMW Regensburg Şefi Erlacher, gelecek senenin mayıs ayında 7 milyonuncu "made in Regensburg" arabasını cıkarmayı beklediklerini dile getirdi. Erlacher, uretim aşamasında entegre edilen yeni teknolojilerden de bahsederek, Regensburg tesislerine 2021 yılına kadar 300 milyon Euro'nun uzerinde yatırım yapılacağının bilgisini verdi.
Bilgilendirici basın kahvaltısından sonra 19 Haziran'da uretim surecine yeni dahil edilen ve 53 milyon Euro'ya mal olan montaj bolumunun genişletilerek yapılmış yeni bandları bizzat uretim yerine gidilerek basına tanıtıldı. Montaj Bolum Şefi Franz Moser'in rehberliğinde duzenlenen gezide bilhassa calışanlar icin ergonomik ozellikler taşıyan teknolojik yenilikler dikkat cekildi. Planlama aşamasına uretimde calışanların da dahil edildiğini soyleyen Moser, surecin optimize edilmesinde onemli katkısı sebebiyle, "tum ekiple gurur duyuyorum" dedi.
Toplam iki saat suren BMW Regensburg'un yeni Yonetim Kurulu Başkanı Erlacher'in basınla buluşmasında geleceğe yonelik buyuk yatırımların yapılacağı belirtilerek iyimser mesajlar verildi. Alman otomobil devi BMW'nin Munih ve Leipzig'den sonra en son Amerika'daki Spartenburg tesislerini yoneterek buyuk tecrubeler kazanan Erlacher'in, edindiği tum birikimlerini 1986 yılında kuruluş aşamasında da bulunduğu Regensburg tesislerinin geleceği icin aktararak, başarılı bir donemi yonetmesi bekleniliyor.
Biraz da kendi sehrimin ve firmanin haberlerini vereyim.
X2 bomba gibi geliyor, bekleyin...