Selam. Egeadan sonra bir karar verip şahin aldım ve bugun Tofaş şahin hakkindaki deneyimlerinden bahsedeceğim belki almak isteyenler icin faydalı olur.
Aracı 3 ay once aldim ilk aldığımda biraz farklı gelse bile umitliydim. Satıcı biraz doblocu bir dayıydı yani gobekli atletli bir tipti. Zaten o da satıp doblo alacakmış neyse konuştuk falan en sonunda 45.000₺ ye anlaştık. Normalde ekspertiz yaptırirdim ama Tofaş olunca gerek duymadım. Aracta ciddi curukler vardı tampon hasarliydi, guneş yanığı vardı. Bir kısmı boyanmisti ama yapan usta biraz acemiymiş herhalde. En sonunda alım işlemleri bitti ve gunluk hayatta kullanmaya başladım. İlk başta farklı tepkiler aldım. Serseri muamelesi gordum diyebilirim.
Ama sevmeye başlamıştım zaten Tofaş merakım da vardı. Benim aracta gorduğum ilk eksik jantlardı ve aldıktan birkac gun sonra jantları değiştirdim. Bilen biler guzel jant arabaya sınıf atlattirir. Tabii, bilirsiniz jant yeterli olmaz bir spoiler bir hella gereklidir bunları temin edip araca ekledikten sonra aracını dışı beni tatmin etti. Lakin dışı daha cok disardakiler icin onemli ici ise kullanici icin onemli bundan dolayı gunumuz şartlarınin da etkisiyle kokpite dokunmatik ekran da aldım, direksiyon kılıfı, koltuk kılıfı gibi şeyleri de unutmadım. Neyse araca eklemelerin bunlardi. Diğer Tofaş'lardan farklı olsun diye pek dokunmadım.
( Diğerleri cok modifiyeli) curuklere karışmadım karışmayı da duşunmuyorum cunku uzun sureli kullanmam en fazla 2 sene daha devam ederim. Şimdi gelgelim,
Uzun yol konforuna konforu acıkcası beni tatmin etti beni adan b ye goturmek icin fazlasıyla iyiydi. İc malzeme kalitesi vasatın bir tık altında ama bu benim umurumda değil. Bagaj iyi ama kullanışsız klasik bir sedan bagajı. LPG tankı bagajı iyice daraltıyor. Yalıtım konusunda ise klasik bir şahin gibi. Hoparlorunu bir onceki sahibesi takmış prooner marka ve cızırtılı apaci muzikleri dinlemek icin cok iyi.
İc yaşam alanı 3 kişilik aile icin ideal. Mangala gitmek bayağı keyifli. Ayrıca aracı cizerken sıfır bir arac gibi umursamiyorsunuz bu acıdan eski otomobiller daha iyi. Dış tasarım tam bir İtalyan ateşi (!)
Her yeri kılcal cizik dolu derin cizikler ise hemen hemen her yerinde.
Surerken gercekten farklı bir havada oluyorsunuz bunu anlatmayacağım suren zaten cok iyi bilir. Guvenlik acısından ise hayatla kumar oynamak gibi.
Daha fazla uzatmak istemiyorum yazıyı burada bitiriyorum cunku daha fazla devam edersem metni bitiremeyecegim. Okuyanlari da yormayayım. İyi sosyaller.