Merhaba arkadaşlar, Hyundai I20 1.4 crdi dpfli 2012 arac sahibiyim yaklaşık 2-3 ay once bakım yaptırdım daha on var mıydı bilmiyorum fakat yaklaşık 15-20 gun once aracım sabah ilk marşta ufak tıkırtılı calışıyordu ama aracla suruşe cıkınca ses kesiliyor ve gun icinde daha ses gelmiyordu. Dun aracım 1-2 gun olduğu yerde yattı işe gitmek icin tekrar calıştırınca bu tıkırtı sesi daha sesli bir şekilde gelmeye başladı. Rolantide ufaktan gaz verince ses kesiliyor gazdan ayağımı cekince ufaktan ses başlayıp tekrar artmaya başlıyordu. Ben de o panikle hemen ustama aracımı goturdum normal kullanımda hicbir sıkıntısı yok arac gazda normal gidiyor ve sesi her zaman ki gibi normal geliyor. Tam tamircinin kapısına girdim motorda ses kayboldu. Tamircime sordum aracı calıştırdıktan sonra surekli gelmiyorsa sorun olmaz sabah ilk calıştırmada mı oluyor diye sordu bende durumu anlattım. 5. vites yağsız kaldıysa yapabilir dedi bu sabah yine calıştırdım aracı yolda ufaktan 15-20 gun once duyduğum tıkırtılı ses yine geliyordu. 1-2 kilometre aracı kullandım tekrar ses kesildi daha once boyle bir sorunum yoktu. Tamircimin cevabı beni pek tatmin etmedi sonucta dizel arac beni uzebilir onlem almazsam.