Hayırlı akşamlar. Başlık biraz sacma olmuş olabilir ama şoyle bir durum var. Normalde bir arac stop edince el freni inik ve frene basmadan kendi durması lazım değil mi? Hatta hic hareket etmemeli. Ama bu akşam bizim arac ( aracta sadece ben vardım ve yuksuzdu) deneyeyim dedim. Bizim burada baya dik bir yokuş var oraya goturdum stop ettim. Sonra ayağımı frenden kaldırdım arac hafif bi aktı sonra durdu. Sonra tekrar akmaya başladı. Bende hemen el frenini cektim calıştırdım arabayı geldim eve. Kafama cok takıldı bu konu. Mesela bazı forumlardan oğrendiğime gore ( arabayla yeni tanışıyorum daha 3 ay oldu) arac dik yokuşta olsa bile el freni inik frene de basmadan stop edik halde 1. vites durması lazımmış. Tabi motor bitik değilse. Şimdi bizim aracı alırken motoru %50 ye yaklaşmış demişlerdi. Ve benim kanaatimce de motorla ilgili bir sıkıntı yok yani egzozdan mavi duman atma felan kesinlikle yok. Acaba sıkıntı ne? Birde bizim baskı balatanın bitmek uzere olduğunu soyluyorlar. Debriyaj sert ve araba kalkarken titriyor. Sorun baskı balatanın kacırması mı?