LAZER VE GOZ
Siz tamir gormuş bir camaşır makinesini almak ister misiniz? Hemen sorarsınız “Neden yenisini almıyorum ki..?”
Zedelemek, zedelenmek, tamir gormuş olmak… Garipsediniz.
Goz en kıymetli organınız, neden onun zedelenmesine musaade ediyorsunuz. Camaşır makinesi kadar değeri yok mu?
Biz yazarız ama karar vermiş birini dondurmekten mumkun değil. Bunlar icin ben “Durdurulamaz duşuk” “Herkes kaderini yaşar, bunların kaderi de buymuş.” Derim.
*Lazerli goz tamir olmuş bir gozdur.
*Saydam en kıymetli kornea zedelenmektedir. Hucre kaybı yaşanır, yerini gormede netliği bozan bağ dokusu hucreleri alır.
*Flap omur boyu hastaya sorun olur.
*Yaşlandıkca dokular yıpranır bu yıpranma hasarlı gozde daha fazla olacaktır.
*Gozun değerleri olculememektedir. Goz tansiyonu, goz numarası, katarak ameliyatı oncesi değerler (ki bunlar numaranın sıfırlaması icin gerekli)..
*Goz kurur. Goz kuruluğu cağın hastalığıdır, buna en onemli goz kuruluğu nedeni olan goze lazeri eklemektesiniz…
*Lazer yakar, gorursunuz ama gorme kalitesi duşuktur, reklamların aksine..
*Katarakt ve goz tansiyonu 10 yıl once gelişir.
*Yeniden numara cıkanlar o kadar cok ki.. Tesellileri 3 idi bir bucuk olmuş, gozluksuz de idare edebiliyorum…
*Yakın gorme, kontrast duyarlılık bozulur, gece araba kullanamıyorum…
Olsun, olsun biz macerayı severiz.
LAZER VE HASTALARIMIZ
Son 30 yıldır insanımızın karakteri olumsuz yonden maalesef cok değişti. Değiştir, akıl ve mantığa sığmayacak kadar değişti.
Balıklama atlarız: Adama 0.25 gozluk yazarsınız, hemen sorar “Lazer olmaz mı?” Aman koş, hemen lazer ol. Aman enine boyuna duşunme.
Kolaycıyız. Hemen cozum bulunsun isteriz. Enine boyuna duşunmeyiz.
Sıkıntıya hic gelmez olduk: Hepimiz sanki kralın cocuklarıyız. Sanki bir gozluk takmak sıkıntı gibi. Rahata kolay alıştık, millet olmanın ozelliklerini giderek kaybediyoruz. Tenkide, eleştiriye tahammulumuz yok, hemen patlıyoruz.
Adam muhendis: Başımıza gelen belayı da gulerek anlatırız. -2,0 numara gozune lazer olmuş. Artık olmuş mu desem. (… ) etmişler mi desem… İstanbul’ da kullanılıp, tamir edilip Denizliye satılmış, onlarda kullanmış Kayseri’ ye satılmış…
Alet demode mi demode. Oğunuyor” Goz doktorunun ilk hastasıydım…” Para da almadı…” Acemi nalbant hikayesi..
“Eee, gormuyor gozun..” Gulerek anlatıyor “Başımıza boyle bir macera…” deyip guluyor. Guleriz ağlanacak halimize.
Almanyalı: Adama soruyorum “Trafik kazası mı gecirdin. -17.00 numara bir goz, oburu hic gormuyor. Kufredip duruyor. -4.00 numara gozluğu varmış, lazer olmuş, gormez olmuş. Hastaneye dava acmış kaybetmiş. Neden? Ameliyata girerken “ŞikÂyetci olmayacağım diye yazız imzalamış…
Muzeyyen: Onun icin “Durdurulamaz duşuk.” derim. Kadın hamiledir, ne yaparsanız yapın duşuğu onleyemezsiniz. Lazer olmaya karar vereni de durduramazsınız, onun kaderine yazılmıştır artık. Lazer olmaması icin cok uğraştım ama oldu. Beni gorunce gozume gormemeye gayret eder. Lazer sonrası katarak oldu,ameliyat sonrası hepatit C kaptı… Bir gun muayenehanemde hastaya neden lazer olmaması gerektiğini anlatırken dışarıdan Muzeyyenin sesini duydu ve cağırdım. Hastaya “ Cok memnun, 5 sene oldu…” Ağzım acık kaldı. Muzeyyenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi ama acığını vermiyordu… Muzeyyenlerimiz cok ve acığını vermeme mucadelesindedir. Veya başına gelen belaya karşı duyarsızdır veya muhendis gibi derdinden gulmektedir…
Onemsemeyenler: Bir de eldi gecti deyip onemsemeyen grup var…
Feryat edenler: Bunlar da ayrı grup “Devlet nerede diye sorarlar…” Lazer olurken devlete mi sordun?
Kaderciyiz: Adam ameliyat olmuş, rast gitmemiş, gozunu almışlar… “ Ne yapalım kaderimiz bu imiş…”
Az yazalım siz cok anlayın.
LAZER VE DOKTOR
Bazı meslekler var ki insanın karakterini yansıtır. “ O …cu” dediğimiz zaman ne mal olduğunu şıp diye anlatırız. Kolay ve kısa anlatım. Her mesleğin yuz karası olur, bu meslekte biraz fazla galiba. Muayenehanelerin kapatılması alevi biraz sondurdu. Ama universite doktorlarının maceraları hÂl devam ediyor. Devlet oraya cozum bulamadı.
Parayı severiz: Bir KBB doktorunun devamlı hastaların soylediği tekerleme şaka da olsa şudur? “ Seni severim, ama parayı daha cok…” Bunu kendi icin kullanmaz, yanlış iş yapan doktorlar icin kullanır, siz anlayın gibisinden. Bir universite lokalinde “Yetkimiz olsa da şu doktorları lokale almasak….” “Para, araba, ev, arsadan başka konuşacak konuları yok…”
Para elimizin kiri: “Para elimizin kiri yıkarsın gider “derler bu paranın onemsizliğini anlatan bir yaklaşım ama birileri hÂl o kirli elini yıkamadan aramızda dolaşıyor. Şaşılık egzersizle duzelen goz hastalığıdır ve maalesef para, puan, kolaycılık adına ameliyat edip gonderiyorlar. Doktor N.. Bak bunu para icin ameliyat etmişler derim. Abi ben para icin yapılan ameliyatları anlatsam bir hafta evimize gidemeyiz…
Fırsatcıyız: Fırsatları hemen paraya dondurmeye meyilliyiz. Polis ve subay olmak icin koşturan cocukları lazer yapıp parayı cebe koymaya meraklıyız. Lazer 24 yaşından sonra 3 yıl ilerlemeyen goze yapılır. Ama kapıdan girene, 16 yaşındakilere lazer yaparız. Yaparız veya yaptırırlar. Para icin yaparız veya calıştığın hastane patronunun hatırı (!) icin yaparız.
Enine boyuna duşunmeyiz: Lazer yapan doktor statusune bir an once kavuşmamız gerekir. İyi doktor, bilgili (!), yenilikci (!)…
Yazılacak cok şey var ama yazmamak gerekiyor….
Dr. Selim Husrevoğlu
[h=2]İstanbul Goz Doktoru uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Goze lazer, hasta ve goz doktoru
Sağlık0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Goze lazer, hasta ve goz doktoru