Bir erkek olarak bilgisayara duşkunluğum var evet fakat arabalar konusunda herkes gibi meraklı değilim.18 yaşını gectim fakat arkadaşlarım ehliyet peşinde koştururken benim oyle bir telaşım yok. Universiteden sonra oğrenirim mantığı ile hareket ediyorum.

Ehliyetsiz araba kullandım. Fakat yol cok geniş ve yanımda da babamın kontrolu ile yol kenarında calışma yaptık. Koy yolu hafif yokuş yukarı bir alan yol cok geniş yandan gecen araba sayısı cok az dikkatli bir şekilde calıştık. Yalnız dur ve kalkta zorluk yaşadım. Kalkışlarda aniden kalkıyordum patinaj cekerek kalkıyordum. Bir kere de direk firene basınca teker kitlenip kaymıştı. Arabayı hareket ettirme kısmında yolun boş olmasına dikkat ediyordum araba hareket ettikten sonra hic bir sıkıntı yok. Şimdilik tek sorun kalkışta debriyaj ile gazı ayarlayamıyor ve patinaj yaparak kalkıyor olmam. Hic mi doğru kalkmadın? Kalktım tabi ki fakat 2 kere doğru 3 kere patinaj ile kaldırıyordum. Araba kullanma işini şimdilik 4 5 sene sonraya erteledim.

Bana kalırsa direk otomatik vitesli arabaların suruculuk kursu varmış. Oğreniceksen manuel oğren diyorlar ama...

İlerleme var mı ? Otomatik ve manuel hakkında duşuncelerinizi de soyleyebilirsiniz.

Ama itiraf edeyim cok eskilerden hız yaptığım aracın fotoğrafı...