Fransa Dışişleri Bakanı, NATO zirvesinden sonra ''artık Turkiye'nin AB uyeliğine sıcak bakmadığını'' soyledi.
RTL radyosunun sorularını yanıtlayan Bernard Kouchner, Turkiye'nin zirve sırasında Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO genel sekreterliği gorevine getirilmesine karşı baskılarının ''kendisini cok şaşırttığını'' belirtti.
''Ben Turkiye'nin AB uyeliğinden yanaydım'' diyen Kouchner, 3-4 Nisanda Fransa ve Almanya'da yapılan NATO zirvesinden sonra ''artık boyle duşunmediğini'' ifade etti.
Kouchner, Turkiye'nin AB uyeliği konusunda ''neden fikrini değiştirdiği'' sorusunu, ''Cunku bize uygulanan bu turden baskı beni cok şaşırttı'' diye yanıtladı.
Turkiye'nin karikatur krizinden dolayı Rasmussen'e yonelik eleştirilerine atıfta bulunan Kouchner, 2005 yılında yaşanan bu kriz hakkında, ''Bana oyle geliyor, en azından diyebiliriz ki beceriksizceydi'' dedi.
''Turkiye'nin daha guclu bir din ve daha az laiklik yonunde değişimi beni kaygılandırıyor'' ifadesini kullanan Kouchner, Turkiye'nin NATO zirvesi sırasındaki uygulamasının ''kendisini şoke ettiğini'' soyledi.
Merkez sağ hukumetin sol eğilimli bakanı Kouchner, ayrıca AB uyeliği konusunda ABD'nin karar vermeyeceğini ifade etti.