Bakan Celik, Başbakan'ın talimatıyla 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi konusunu işci sendikalarıyla goruşecek.
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda, gazetecilerin ceşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik'e, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesiyle ilgili olarak işci konfederasyonlarıyla goruşmesi icin talimat verdiğini soyledi.
Bir gazetecinin, ''Bu sabah bazı bakanlarla bir araya geldiniz. Bu, 'mini ekonomi zirvesi' olarak nitelendirildi. Bu toplantıda sanayiyle ilgili bazı değerlendirmeler yaptığınıza ilişkin duyumlar aldık. Sanayideki son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu uzerine Başbakan Erdoğan, toplantıyı ''mini ekonomi zirvesi'' olarak değerlendirmenin doğru olmadığını belirterek, toplantıda Devlet Bakanı ve Başmuzakereci Egemen Bağış, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Cağlayan'ın bulunduğunu anlattı.
Bakanlarla oncelikli olarak calışma hayatına, Sendikalar ve Toplu Sozleşme kanunlarına yonelik goruşmeleri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şoyle devam etti:
''AB surecine yonelik olarak, bu surecte Sendikalar Kanunu ve Toplu Sozleşme Kanunu'nu bir an once Meclisimizden cıkaralım istiyoruz. Bununla ilgili hazırlıklar zaten buyuk olcude yapılmış vaziyette. Genel Kurulumuzda goruşerek bunu bitirelim istiyoruz. Bir diğeri de tabii yine şu anda ozellikle her 1 Mayıs'ta gundeme gelen bir konu. Bununla ilgili de işci barışına yonelik bir adımı gecen yıl bildiğiniz gibi atmıştık ve 1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesi noktasında yarın Bakanımız Turk-İş, Hak-İş ve DİSK ile bir araya gelecek.
Bu konuda kendilerine bir talimat verdim. 'İşci konfederasyonlarıyla da bu konuyu goruşun ve 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesiyle ilgili olarak konuyu kendileriyle de ayrıca muzakere edin' dedim. Bu konuda verilmiş olan bir talimatım var."
Erdoğan'dan 1 Mayıs talimatı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'dan 1 Mayıs talimatı