Merhaba . yakın bir zamanda Samsung TU7000 Crystal UHD 4K TV aldım. TV'yi sadece oyun oynamak ve PlayStation 4'umde bir şeyler izlemek icin kullanıyorum. Ancak oyunlarda HDR acık olduğunda renkler daha soluk ve karanlık alanlarınlar grimsi / sisli gozukuyor. Şu anda Assassin's Creed: Odyssey oynuyorum ve geceleri orman, mağaralar veya herhangi bir karanlık alan cok donuk/Sisli gorunuyor. Gercekci bir karanlık yok. Bunu diğer oyunlarda da fark ettim.
PS4'te RGB seceneğini "tam" olarak ve TV'de " HDMI siyah seviyesi" ayarından "normal" olarak secmek biraz daha iyi hale getirdi, ancak sorun hala cozulmedi. HDMI Siyah seviyesini normalden duşuk seviyeye değiştirdiğimde, (PS4'de RGB Full ilken) daha iyi gozukuyor, ama sanırım olması gerekenden cok daha koyu oluyor ve diğer forumlarda herkes yanlış diyor bu ayar icin. Ve TV icin gri tonları testi yaptığımda, bu secenekle bircok gri tonunu goremedim. Bir de Assassin's Creed'de, oyunda HDR seceneğini actığımda, bu koyu / gri alanların titrediğini fark ettim, ancak oyun veya TV nedeniyle olup olmadığını bilmiyorum. Bu yuzden hangi ayarları yapmam gerektiğini gercekten bilmiyorum. Parlaklık / gamma ve kontrastı standarttan farklı bir ayara mı getirmeliyim ? Veya kontrast Enchancer Low ilken kapalı olarak değiştirmeliyim?
Samsung TU7000 HDR goruntunun soluk olması
Televizyon0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- Samsung TU7000 HDR goruntunun soluk olması