Bir suredir TV arayışı icerisindeydim şansıma A101'den bu TV'yi bulduğumda gayet iyi olduğunu gordum ve satın aldım. Elime ulaşan model Samsung VA panel kullanıyormuş bazen LG IPS gelme durumu da oluyormuş ama VA'yı daha cok severim. Oncelikle kutuyu kendiniz acarsanız ve hasar varsa sorumluluk size kalıyor ve garanti dışı kaldığı soylendi. Ben de mecburen Vestel servisini aradım 120 lira ucret bictiler istemeye istemeye de olsa kabul ettim, geldiler TV'de hasar cıkmadı, kurup gittiler. Goruntu kalitesi olarak ben başarılı buldum, ozellikle Youtube'dan bir HDR 4K video actığımda cok başarılı bir kalite gordum. Gelelim TV yani uydu alıcısı kalitesine. Canak kullanıyoruz. Kanal gecişleri idare eder, biraz yavaş kalıyor ama bence yeterli.

Smart ise yavaş, Youtube'da takılırken kumanda da yarım saniye kadar algılama suresi oluyor, 4K 60 FPS gibi donanıma yuk bindiren videolar acınca iyice tıkanabiliyor ara sıra. Netflix, Youtube Amazon Prime Video, Bein vs. uygulamalar yuklu geliyor

İnternet icin kullanılan kablosuz donanımını oldukca zayıf buldum, arada bir duvar bile olmamasına rağmen 2-3 kademe anca cekiyor ve hızlar cok dalgalı. Ben de dayanamayıp 30 metre LAN kablosu cektim 2-3 Mbps kayıp oluyor ama daha stabil oldu boylece

Wireless Display yani kablosuz ekran yansıtma var, bilgisayarınızı ya da telefonunuzu TV ile aynı modeme bağladığınız zaman ekran yansıtma yapabiliyorsunuz bu konuda da bir sıkıntı yok

2 tane HDMI var birisi ARC destekli, 1 tane de USB portu var kalanlar ise her TV'de olan VGA ve LNB girişleri

Bilgisayar bağlayıp 2-4K oyunlar oynadığımda da kalitenin iyi olduğunu soyleyebilirim

Ayrıca HDR ozelliği de var bu bence cok hoş

Artılar

+ Oldukca kaliteli goruntu

+ Samsung panel

+ Dahili uydu alıcısı

+ 4K HDR ozelliği

+ Ekran yansıtma ozelliği (WI-DI)

Eksiler

- Hantal calışan smart ozelliği

- Kumandanın bazen gec algılaması ve bunu ozellikle smart kullanırken yapıyor olması

- Duşuk WI-FI performansı

- Fahiş kurulum ucreti

Sonuc

Bu fiyata bulabileceğiniz bence en iyi TV, ben 2099 liraya aldım yıl başlarında 2000 liradan satılmış + kurulum ucreti de dahil 2220 lira civarına getirmiş oldum. Smart ozelliği bana pek sağlam gelmedi, 2 seneye iyice kullanılamaz hale geleceğini duşunuyorum bu yuzden Android Box tercih etmenizi oneririm. Bu arada guc tuketimi 69 Watt, senede 100 Kilowatt.

Not: İlk iki resim haric fotoğraflar HDR videolar acıkken cekilmiştir, kamera da HDR modundadır.