İstanbul'da yapılan Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu'na hangi statuyle katıldığı tartışma konusu olan mustakbel NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in seyahati ulkesinde problem oldu.
İstanbul'a hareketinden once başbakanlık gorevinden istifasını sunan Rasmussen, sade milletvekili oldu. Savunma bakanlığına ait Challenger tipi ucakla İstanbul'a gelen Rasmussen'e Eğitim Bakanı Bertel Haarder eşlik etti. Savunma bakanlığı, İstanbul'a giden ucak icin 200 bin kronluk bir fatura cıkardı. Faturanın ilk adresi başbakanlık oldu. Rasmussen'in gorevi bıraktığını belirten başbakanlık makamı, makbuzu eğitim bakanlığına gonderdi. Başbakanlıktan gelen fatura karşısında şaşkınlık geciren Eğitim Bakanı Haarder, "İstanbul icin ekonomi sınıfından biletimi almıştım. Rasmussen'in ucağında boş yer olduğunu oğrenince beraber gittim." diyerek, faturayı yeniden başbakanlığa gonderdi. İki devlet kurumu arasında gidip gelen faturanın odenmesini bekleyen savunma bakanlığı, bu kez ucağın kirasını tahsis etmek icin Rasmussen'in liderliğini yaptığı Liberal Parti'nin kapısını caldı. Ancak makbuz buradan da geri dondu. Yılan hikayesine donen ucak kirasını hangi bakanlığın odeyeceği merak konusu olmaya devam ederken, yapılan yorumlara gore odemeyi eğitim bakanlığının yapması bekleniyor.
Rasmussen'i ucuran fatura ortada kaldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Rasmussen'i ucuran fatura ortada kaldı