Merhaba arkadaşlar.
25 yaşındayım. 10 yaşımdan beri teknolojinin icindeyim. Yakında evleneceğim. Evime 55 ekran televizyon alacağım. Salonda televizyonu yerleştirebileceğim sadece bir adet duvar var ve duvar kucuk. Bu yuzden 55 ekrandan buyuk bir televizyon duvara sığmaz, kucuğunu de ben istemiyorum. Yaklaşık bir haftadır sadece televizyon araştırıyorum. Parayı kolay kazanan biri değilim. 5500 TL'ye kadar fiyatta bir televizyon almak istiyorum. Tahmini 2 yıl sonra oyun konsolu alma ihtimalim de olabilir.
Araştırıyorum, araştırdıkca aklım daha da cok karışıyor.
İlk başlarda Philips the One 55PUS7304'u beğendim. Bu aralar her yerde reklamı var. Sonra kanal gecişlerinin yavaş olması, ana menu iceriğinin zengin olmaması ve yavaş olması, alt panelde boşluk olduğunun belirtilmesi, renginin guzel fakat malzeme kalitesinin kotu olması, Android TV olmasının diğer markalardaki mudaillerine gore bir avantajdan ziyade dezavantaj olup uygulama guncellemelerinin genelde sorun cıkarttığının belirtilmesi, LED'lerinin omurlerinin az olması, 50 Hz olması ve panelinin kotu olmasından bahsedilmiş. Ambilight, dış renginin gri olması ve kumandasının Turkce ses komutuyla calışabilmesi ovulmuş.
LG 55SM8200 gibi ve o fiyat aralığına yakın 3-4 televizyonuna daha baktım. Genel olarak Wi-Fi kartının arızalanmasından, ekran yansıması ve ışık sızmasından, kanal gecişlerinin yavaşlığından, karanlık sahnelerde kronik bir goruntu bozukluğundan bahsedilmiş. Kumandasının mouse olabilmesi, renkleri gerceğe daha yakın gostermesi, Android TV'lere nazaran ana menu ve uygulamalar konusunda daha başarılı olduğu belirtilmiş.
Samsung 55Q60RAT DTS desteğinin olmaması, genel olarak Samsung marka televizyonlarda bulutlanma (ne olduğunu tam olarak ben de bilmiyorum) sorununun olması, kumandasının Turkce olmaması, mouse ozelliğinin olmaması, neredeyse baktığım her marka ve modelde en az bir kişinin belirttiği kenarlardan ışık suzmesinin olması, tuketici hakları konusunda diğer markalara gore sicilinin daha kabarık olması gibi sebeplerden dolayı eleştirilmiş. Bluetooth ozelliğinin olması, diğer markalara gore renkleri daha canlı gostermesi, daha cok satması, diğer modellere gore cok daha fazla yorum aldığı icin standart sapmasının daha duşuk olabileceğini ongorebilmemiz gibi olumlu yonleri var.
Bu 3 modeli ve bu modellerin fiyat acısından birbirine yakın olan bir alt ve ust modellerinin 55 ekran televizyonlarını da inceledim. Yukarıda yazan hicbir şey icin kesin doğrudur demiyorum, yazılanlar kullanıcı yorumlarından oluşmakta. Yalan ya da yanlış olma ihtimali de var. Konuya sadece bu 3 model uzerinden bakmayın, tum fikirlere acığım. Bu 3 modelin fiyatlarının birbirine yakın olduğunu soyleyemem fakat cok fark da yok. Gerci siteden siteye değişmekte. Aldığımda icimin rahat edeceği, yenileme hızı (Hz) bakımından gozume kotu gozukmeyecek, gerci firmaların kendisinin bile garanti vermediği ama minimum 6-7 yıl goturebilecek, kredi kartımdan taksitle alacağım bir urunun hakkını vermesini istiyorum.
Karar vermemde yardımcı olabilir misiniz?
Televizyon alırken hangi eksikliği goz ardı etmeliyim?
Televizyon0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- Televizyon alırken hangi eksikliği goz ardı etmeliyim?