Bu yazıyı Toshiba 58" Android 4K LED TV'mde yaşadığım sorun ve cozumum ile ilgili yazıyorum. Boyle bir olay kimsenin başına gelmemiş galiba. Cunku nette bu sorunla alakalı hic forum girdisi bulamadım. Neyse...
2 Eylul '21'de teknik servis tarafından kurulumu yapılan televizyonumuzun, 2 hafta once kartı yanmış (ekran kartı ya da guc kartı olması lazım). TV'nin altında bulunan guc ışığı kırmızı yanıyordu ve yeşile gecmiyordu maalesef. Servisi aradık geldiler baktılar, parca tedarik ettiler, taktılar vs. derken TV'ye tekrar kavuştuk. Sonra uydu kanallarında sinyal yok hatasıyla karşılaştık. "Ulan bu nedir" falan derken kurcaladım kurcaladım, kanal araması yaptım, sıfırladım yok, olmadı. Harici uydu alıcısı taktık mis gibi gosterdi kanalları. Sorunun TV'de olduğunu duşunduk ve servisi aradık. Servis kayıt oluşturdu ve bugun (2 Kasım '21) gelecekti fakat beni sabah aradılar. Olayın cozum duğumu burada başladı.
Servisteki adam "Abi biz şimdi geliriz, eğer teknik bir sorun yoksa 60 TL ucret alırız. İstersen sen akşam eve gectiğinde beni bu numaradan ara, ben tarif edeyim sen kanal kurulumunu yap" dedi. Ben de kabul ettim. Eve geldiğimde hemen o numaradan servisteki elemanı aradım. "Şu an bir muşterideyim abi, seni işim bitince ararım" dedi (daha arayacak). Neyse, "ben internetten bakarak halledeyim" dedim. Uydu ayarları kısmında aktarıcı diye bi bolum vardı oranın ayarlarını Turksat 4A 42 derece Doğu ayarlarına gore yaptım ve sinyal kalitesi ve seviyesi 0'dan 60'lı seviyelere yukseldi.
Ayar şu şekilde oluyor; 12423 - Yatay/Horizontal - 30000
Bu şekilde ayarladıktan sonra Diseq ayarına geldim. Tabi Diseq ayarından once tum kanallar geldi ve TRT kanalları, Beyaz TV ve birkac onemsiz kanallar haric cekiyordu. Diseq ayarına girdim ve Diseq 1.0 Portunu A yaptım ve TRT kanalları da geldi. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz bakalım (nazar olmasın da).
Televizyondan oldukca memnunum. Dolby Digital Plus desteği olsun, HDR desteği olsun, goruntu kalitesi olsun, Android sistemi olsun şu an icin cok memnunum. Hatta bazen YouTube'da ki background videoları (akvaryum, şomine, pencere, manzara vs. videolar) 4K'da acıp bırakıyorum. Biz 1 Eylul'de 5674 TL'ye almıştık ve şu an fiyatı 6092 TL.
TV Linki: Toshiba 58UA3A63 58'' 146 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart LED TV, Siyah : Amazon.com.tr: Elektronik
YouTube 4K Arkaplan Videoları Calma Listesi:
TV ile ilgili sorularınız varsa alabilirim.
Kendinden Uydulu TV ile 2 haftalık imtihanım
Televizyon0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- Kendinden Uydulu TV ile 2 haftalık imtihanım