Yakın zamanda Android televizyon aldık ve gerek Puhu TV'den film gerek telefondan gorduğumuz işlerimiz icin telefonumu televizyona bağlamamız gerekti ben en once Micro Usb cevirici ve HDMI kablosu ile bağladım. Cok kablo olduğunu ve cok zahmetli olduğunu gorunce alternatif fikirlere başvurdum. (Not: Gorseller yine ''Spolier Kutusu'' icinde bunun sebebi yuklenme ekranda takılmamanız ve daha az yer kaplamasıdır.)
Bu alternatif Google'nin kendi uygulaması olan Home (diğer bir adı Google Home) en zahmetsiz şekilde gercekleşti.
Bunun icin ilk once uygulamımızı indirmemiz gerekli. Android ve iOS destekli uygulama tamamen ucretsiz, sade ve kolay bir goruntu alıyorsunuz.
Bunun icin işlem sadece telefonda gercekleşecek ekstra hic bir şey yapmamıza gerek kalmayacak. Kullandığım televizyon Sony marka 4K Android TV telefon ise Huawei P9 Lite.
Şimdi işleme başlayalım:
İşlemler basit bu yuzden uzerinde fazla durmayacağım. İşlem sadece telefonda olacak ama televizyon acık kalması gerekir. Aynı zamanda ikisi de aynı Wi-Fi'yi kullanacak. (Zaten resimlerde her şeyi anlatıyor.)
1- Google Home'u acılalım. Sağ ustte 3 yan cizgi olan yere tıklayın.
Surprizbozan: Gorsel
2- Acılan pencerede ''Ekran/Sesi Yayınla'' ibaresine basın.
Surprizbozan: Gorsel.
3- Ardından Ekran/Sesi Yayınla'ya basalım ve televizyon modeli veya televizyona verdiğiniz ad cıkacaktır o cıkan yere basın.
Surprizbozan: Gorsel
İşlem bu kadar ekran artık kendi telefonumuzun ekranı. Ancak burada cozunurluk oynayabilir. Bunun sebebi ise tamamen internet hızı. Ben genelde FHD goruntu aldım ama 4K hic alamadım bunun sebebi galiba Home'un desteklememesi.
Surprizbozan: Başarılı goruntuler.
Bazı telefonlar goruntu vermeyebiliyor bu durumda telefonunuzun ve televizyonunuzun modelini belirtirseniz elimden gelince yardımcı olmaya calışırım. Ben Eren Acar hurmetler, kalın sağlıcakla...