Bahsi gecen TV'yi 06.12.2015 tarihinde almıştık. Muhtemelen de bu sorun alındığı ilk gunden beri var.
TV salonda. Daha cok ailemin kullanmasından dolayı ve cok belirgin bir sorun olmamasından dolayı daha once servise verme gereği duymadım.

Soruna gelecek olursak şu şekilde:

Ekranın belli bir kısmında ve farklı zamanlarda bu şekilde golge cıkıyor. Her zaman olan bir şey değil.

Film ya da TV yayını izlerken cok fark edilen bir şey de değil. Ancak fotoğraflardaki gibi durağan goruntulerde ve acık renklerde belirgin şekilde cıkıyor. Fotoğraf cekerken kamera ile bakıldığında da net şekilde o golge cıkıyor.

Servis kısmını kısa gececeğim. Belki ilerleyen zamanlarda blog şeklinde anlatırım muşteri deneyimi olarak.
09.05.2017 tarihinde servis geldi aldı. Panel sorunu olduğunu onayladı. Tamir(değişim değil) olacağını, fabrikaya(İstanbul) gideceğini soyledi.

20.05.2017 yani Cumartesi gunu TV geldi. Tekrar kurulumu yapıldı. Duvara asıldı daha doğrusu. Actık baktık sorun gozukmuyordu. Ta ki akşam olana kadar. Hatta akşam bile olmamıştı. Yine aynı golge belirdi orada. Daha onceden USB belleğe attığım goruntu testleri vardı. Taktım onu, actım bir iki video. Local dimming testte golgenin bulunduğu kısım cok guzel şekilde ayırt ediliyor. Hatta sol tarafta da birkac kısımda kucuk golgeler olduğunu fark ettim. Yine servisin yolu gozuktu bizim TV'ye.

Bu sorun ile ilgili bilgisi olan ya da sorusu olan mesaj yazabilir.

---------------------------------------------------------------
27.05.2017 tarihinde servise 2. kez vermiştim. Servisten geri 02.06.2017 tarihinde geri geldi TV. Bu sefer sorunun fotoğraflarını da ilettim servise. Bu sayede sorunu tam olarak tespit edip panel tamirini yapmışlar.

Bu arada TV, LG servisinden İstanbul'daki Erkan Elektronik adındaki Philips servisine gonderilmiş. LG ile Philips'in iş ortaklığı olduğundan dolayı sanırım panel arızalarında oraya gonderiliyor.

Sorunum şuan icin cozulmuş bulunmakta.