Yeni bir sistem topladım ama monitoru 1-2 ay idare etmem gerekecekti ona gore butce ayırmıştım her şey iyi guzel de. Eski monitorumu eski ekran kartım ile VGA cıkışıyla kullanıyordum. GTX 1060 Gigabyte OC 3 GB modelini aldım malum yeni kartlarda VGA cıkışı yok DVI destekleyen monitorum de yok fakat televizyon ekranına yeni bir monitor alana kadar HDMI aktarımı yapabileceğim aklıma geldi. Ekran kartını ilk defa taktım driverını yukleyeceğim bilgisayarı actım bi baktım DVI modu yazıyor televizyonda? Goruntu kalitesinde hicbir sıkıntı yok eski driverı sildim tekrar actım bi baktım HDMI'a gecmiş goruntu kalitesi yerle bir olmuş. Sanki TeamViewer gozuyle bakıyormuşum gibi renkler yapmacık pikseller sayılıyor gibi. Her kapatıp acmamda DVI olarak başlıyor. BIOS ekranına girdiğimde gayet normal goruntu. Windows yuklenirken HDMI'a geciyor goruntu kalitesi bozuluyor..

Madem sistem goruntuyu HDMI kablosuyla DVI olarak televizyona verebiliyor neden Windows yukleme ekranında DVI modundan HDMI moduna geciyor? HDMI ozelliklerini kullanmayacağım ses istemiyorum DVI goruntusunu HDMI kablosuyla alamaz mıyım? Windows'un boyle bir geciş ayarı var mı?