Ergenekon'un 12. dalgasında gozaltına alınan Tijen Mergen ve CYDD uyesi 7 kişi serbest bırakıldı.
Soruşturmanın 12. dalgası kapsamında onceki gun 39 kişi gozaltına alınmıştı. Bunlardan 8'i bugun Ergenekon soruşturmasını yuruten savcılar tarafından sorgulandı.

Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Uyesi Tijen Mergen ve CYDD uyesi 7 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Tijen Mergen dışında CYDD saymanı Perran Yorgancıgil, CYDD Tanıtım ve İletişim Birimi Sorumlusu Nursel Gulter, CYDD Bakırkoy Şubesi Başkanı Gulser Alparslan, CYDD Kartal Şubesi Başkanı Belkız Bağ, CYDD Avcılar Şubesi Başkanı Şukriye Varlık, CYDD Beyoğlu Şubesi Başkanı Oya Adalı Ediz, CYDD Avcılar Şubesi Başkanı Şukriye Varlık ve CYDD gonullusu Ferhat Şenatalar da serbest kaldı.

Boylece 12. dalgada gozaltına alınan 39 kişiden 8'i serbest kalmış oldu. Kalan 31 şuphelinin ifadesinin alınmasına devam edilirken, sorgulamada rektorlere oncelik veriliyor.

TİJEN MERGEN: HAK YERİNİ BULDU

'Baba Beni Okula Gonder' kampanyasının da yurutuculerinden olan Tijen Mergen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi cıkışında, yakınları ve Milliyet gazetesi calışanları tarafından karşılandı.

Şu aşamada konuşmak istemediğini belirten Mergen, ''Hak yerini buldu. Biz cok iyi şeyler yapıyoruz, Milliyet gazetesi olarak kızlarımıza eğitim sağlıyoruz. Bu da goruldu zannediyorum. Şu anda detaylara girmek istemiyorum'' dedi.

Tijen Mergen'in avukatı Koksal Bayraktar da savcılıkta muvekkiline, bazı gazetelerde yer alan ''CYDD'den burs alan oğrencilerin zorla Cumhuriyet mitinglerine goturulduğu'' iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığını, ''Baba Beni Okula Gonder Kampanyası''na ilişkin bazı sorular sorulduğunu ifade etti.

Avukat Bayraktar, muvekkili Mergen'e, yaptığı bazı telefon goruşmelerinin sorulduğunu da soyledi.

SON GOZALTILARA PROTESTO

Ote yandan İstanbul Emniyet Mudurluğu'nun Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi onunde toplanan ve kendilerini ''Cumhuriyet Gazetesi Okurları'' olarak nitelendiren bir grup, slogan atıp, dovizler actı.

Grup adına yapılan acıklamada, gozaltıların yurtseverleri yıldırma amacı taşıdığı savunularak, ''Operasyonlar ve tutuklamalar, ilerde cağdaş bir hukuk devletine ulaştığımızda diktatorluk ozlemcilerinin davranış ornekleri olarak nitelenecektir'' goruşu ileri suruldu.