Merhaba, 3 yıl once LG marka 65" OLED televizyon aldık ve gectiğimiz aylara kadar hicbir sorun olmadan gayet memnun bir bicimde kullanmaktaydık. 2021´in Aralık ayında bir sorun baş gostermeye başladı, o da şuydu televizyon kendi kendine kapanıyor yani ekran gidiyor ve bazen bir bazen ise birkac saat gelmiyordu. Tek sorun buydu. Teknik servisi uzun uğraşlar sonucunda bulup cağırdık ve kendileri panel arızası olduğunu ve televizyonu goturmeleri gerektiğini soyleyip televizyonu goturduler. Buraya kadar her şey normal, goturdukleri akşam arayıp panelin fiyatını bildirip onay aldılar ve biz de eski paneli de istediğimizi belirtip servisi onayladık. Televizyon geri geldiğinde ise gitme sorunu duzelmişti lakin ekranın orta kısmında cizgiler vardı. Ailem tekrar teknik servisi arayıp sorunu soylemiş ve teknik servis eve gelerek şunu soylemiş:
"Cihazı kurmaya gelenler piksel temizleme işlemini yapmanızı soylemediler mi? Bu sorun bu işlemi yapmadığınızdan kaynaklanmakta, bu işlemi yapmaya başlayın zamanla azalır."
Şimdi ilk olarak biz bu cihazı verdiğimizde olu piksel yoktu, servisten sonra geldiğinde meydana geliyorsa bizim bu işlemi yapıp yapmamamızla ne ilgisi var. İkinci olarak hadi o işlemi yapmadığımızdan oldu bize yaptığımızda azalacağını soyluyorsun ailem her gun bu işlemi yapmaya başlıyor (işlem yaklaşık bir ila bir bucuk saat arasında suruyor) fakat hicbir azalma yok. Ben İstanbul´dan dondum ve cizgiler gozume carpınca sordum ve bana bunları anlattılar ben de muşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim ve olu pikselin boyle bir şey olmadığı, olsa bile servis oncesi olmadığından bizi ilgilendirmediğini soyledim ve tekrar servis istedim. Bana verilen cevap ise servisten geldikten sonra 1 hafta garanti olduğu ve bu 1 haftalık sure icerisinde aramadığımdan (bu olaydan yaklaşık uc hafta sonra geldim eve) servisin tekrar para isteyebileceğiydi, ben de sorun yok dedim. Şu anda bu konuşma uzerinden 2-3 hafta gecti ve ne arayan var ne soran hatta ve hatta sadece cizgilerle kalmayıp artık televizyonun orta kısmındaki buyuk bir alanda renkler değişiyor, kırmızı renk gri oluyor yeşil bordo gibi gozukuyor (futbolcuların forma renklerinden anladık ve televizyon uzerindeki imleci de televizyon etrafında gezdirerek renk farkını teyit ettik) bunun uzerine tekrar muşteri hizmetlerini aradım az once ve kimsenin arayıp sormadığını belirttim. Bizden kaydın istendiği telefon numarasını istediler ve soylediğimde kayıt yok dendi, ben de konuşmalarımızı kaydettiklerini belirtip konuşmaları kontrol etmelerini bizim kaydı actırdığımızı belirttim ve kayıtlara ne yazık ki bakamadığından televizyonun seri numarasını istedi ben de seri numarasını soyleyince kaydın olduğu lakin telefon numarasının yanlış yazıldığını soyledi (ki o gun kontrol icin 2 kez telefon numarasını teyit etmişti yazan kişi). Ben aynı servisten memnun olmadığımı, numara yanlış olsa bile en azından adres doğru olduğundan oturu herhangi bir bicimde ulaşılabileceğini belirtip yeni servis istedim, temsilci ise sorunun servis sonrası olduğundan ancak aynı servisin sorunu duzeltebileceğini belirtip ısrarla o servisi yonlendireceğini bildirdi. Ben de yine memnun olmadığımız takdirde gerekli mecralara başvuracağımızı bildirerek aynı servisi kabul ettim. Telefonu kapattıktan 20 dakika sonra telefonla arandık ve teknik servisin bize soylediği cumle bize siz mi geldik oldu. Telefonla aynı servisi yonlendireceğiz demelerine rağmen yanlış servise kayıt acılmış (konuşma anında bize gelen servisin adını da soyledi yani adını bile bildiği servisi ekranda gozuken servisi nasıl yanlış secti bilmiyorum) biz de bunun bizim sorunumuz olmadığını ve onların duzeltmesini isteyerek konuşmayı sonlandırdık. Şu anda hala geri donuş yapan yok. Sizce servisin gelmesini beklemeden Tuketici Hakları Mahkemesi´ne veyahut CİMER´e şikayette bulunmalı mıyım yoksa gelmelerini mi beklemeliyim. Normalde evde olsaydım konu hakkında onlarla munakaşa edebilirdim lakin karşılarındakiler bilmiyor diye midir bilmem olu piksel deyip gectiler ve şu anda televizyon git gide kotu hale gelmekte.
Son not: Eğer LG alacaksanız bolgenizdeki servisin yorumlarına bakıp alın, bu kadar kotu ve ilgisiz olunamaz.
Sorunun gorsel hali:

1: Onceki izlenen kanalların dikkatli bakıldığında saydam olarak (koyu renkte) gozuken logoları.
Dumduz cizgiler: farklı kalınlıklarda siyah saydam cizgiler, goze batmakta dikkatli bakmak gerekmeden.
Renk Hatası: ic kısımdaki dikdortgen bolgede renk sorunu mevcut.