Bizim eski bir 3D LG TV var. Dual Play(ikili oyuncu) ozelliği falan yok. Altlı ustlu veya sağlı sollu ekranı bolen oyunlarda 3D modunu acınca goruntuyu ust uste bindiriyor ya. 2 adet gozluğun camlarını cıkartıp tek bir gozlukte iki adet sol cam, diğer tek bir gozlukte de 2 adet sağ cam olacak şekilde taktım ve bakan kişi sadece kendi tarafını gorebiliyor. Buraya kadar tamam. Bu yontem eski zaten, bayadır var.
Şimdi gelelim "BAKIIN BİZDE DUAL PLAY VAR" yazan TV'lere. Ben şimdi bu ustteki olayı biliyorum ya. Sanmıştım ki Dual Play ozelliği olan TV'lerde gozlukte herhangi bir oynama yapmadan bir goruntunun yarısını bir gozluğe, diğer yarsını başka bir gozluğe aktarılması sağlanıyor. Ama oyle değilmiş. Arkadaşla yeni 4K Philips TV inceliyoruz evde, Dual Play ozelliği varmış. Actık bir oyun, Dual Play i de aktif yaptım. İki goruntu 3D'deki gibi ust uste bindi ama hic bir şey olmadı. Karman corban goruyoruz. Aradık firmayı, onun ozel gozluğu var ondan almanız lazım dedi. Ben de uyandım, tamam sağ olun dedim kapattım. Gittim benim ozel yaptığım pasif gozlukleri aldım, denedik oldu. Buyuk ihtimalle onların satacağı gozlukler de aynı mantıkla hazırlanmış. Bre o zaman ne diye Dual Play diye bir ozellik koyuyorsun. Normal 3D modunda da aynı işlem yapılıyor zaten. Siz ne diyorsunuz bu konuya? Ben anlam veremedim.
Butun 3D TV'lerde gozlukle Dual Play yapılabilir. Neden bunu ozellik diye yazıyorlar ki?
Televizyon0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- Butun 3D TV'lerde gozlukle Dual Play yapılabilir. Neden bunu ozellik diye yazıyorlar ki?