Evet herkese merhaba, bunu yazma isteği icimden geldi .

Biliyorsunuz ki televizyonlar artık neredeyse her evde var ve malum artık bircok kişide de Netflix Disney+ Amazon Prime gibi bircok film dizi izleme sağlayıcıları var ama bazı televizyonlar varki Android tvos olmasına rağmen bircok uygulamaları acamıyor lisans alınmadığı icin o yuzden Android TV alırken lisanslımı lisanssız mı olduğuna bakın.

Oncelikle benim onerim eğer LCD televizyon varsa Mi Stick veya Mi Box alabilisiniz. Bunlar en ucuz 2 alternatif. Bu cihazları televizyona bağlayınca televizyonu akıllı televizyona donuşturup YouTube Play Store Netflix hatta Asphalt 8 ve Asphalt 9 bile oynayabiliyorsunuz. Ama daha net ve daha buyuk isteyenler olursa onceliği yerli markalarımız Vestel Beko gibi urunleri alıp ulke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Tek bunlarla değil LG webOS, Samsung Android tvos ve tizenos gibi urunlere goz atabilirsiniz. şimdi gelelilm Android TV, webOS ve tizen ne demektir.​ Android tvos sıradan bildiğimiz Android'in televiyonlara ozel sunulan bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemine her uygulama kurulmaz. Mesela WhatsApp Instagram Facebook vb ama Play Store mevcuttur ve bircok uygulamalarla oyunları buradan indirebilirsiniz. Netflix Amazon Prime YouTube Disney+ yuklenip istediğiniz filmi ve diziyi izleyebilirsiniz. webOS ise LG Onvo axen gibi bircok TV'lerde kullanılan işletim sistemidir. Bu işletim sisteminde Android'deki gibi bazı oyun ve uygulama bulunmaz fakat Netflix Amazon YouTube gibi bircok uygulama mevcuttur (Disney+ cok yakında gelecek). Tizenos ise Samsung TV'lerde bulunan işletim sistemidir. Uygulama kapsamı cok azdır. Netflix YouTube Amazon Prime gibi uygulamaları kullanabilirsin ve benzerlerini. Bu arada unutmadan yazim Samsung ve LG televiyonlarda (web OS kullanan diğer cihaz

larda) kumanda hareketi mouse imlecini kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki fotolarda sırasıyla Android TV, webOS ve tizen arayuzlerini gormektesiniz.
Benim tercihim Android Tvos'den yana hem geniş kapsamlı hem de kullanışlı. Peki senin tercihin hangisinden yana?