Merhaba arkadaşlar,
2 senesini doldurup garanti kapsamından cıkalı 4 ay gecen 47LW4500-ZB model LG televizyonum son birkac gun icinde meydana gelen sık elektrik kesintilerinden sonra calışırken bir anda goruntu iletimini kesip sesi iletmeye devam etti. Yani ses var goruntu yok. Başta HDMI kablom ile ilgili olduğunu sandım ama Giriş değiştirmeye calıştığımda( HDMI1 HDMI2 ) ekrana hicbir
menu gelmediğini farkettim. Servisi aradım, onlar gelene kadar ( aradıktan 2 gun sonra geldiler Bafra/SAMSUN'da oturuyorum) ekranın bazı bolgelerinde kararma meydana geldi.
Servisten gelen eleman bir baktı ve sadece Panel ve anakart değişecek dedi.
İnternetten araştırdığım kadarıyla olayların nedeni panel aydınlatmasını sağlayan floresanlara guc ureten inverter devresinin aşırı baskıya maruz kalıp inverter trafolarından birinin bozulmasıymış ancak
servisten gelen eleman bana panel ve anakartın değişmesi gerektiğini soyledi. Televizyonumun seri numarasını parca fiyatlarını oğrenip doneceğini soyledi bize.
Arkadaşlar televizyonun anakartı ve paneli değişirse otomatik olarak Televizyon değişmiş gibi olmayacak mı asıl olay bu ikisinde bitmiyor mu zaten? 2500TL televizyona verdik zamanında, şimdi 2000TL panele mi vereceğiz?
LG 47LW4500-ZB Ekran Kararması ve Goruntu Kaybolması sorunu
Televizyon0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- LG 47LW4500-ZB Ekran Kararması ve Goruntu Kaybolması sorunu