Arkadaşlar yakında yeni bir tv alacağım. Cok kararsızım. Kalbim Sony mantığım ise Samsung diyor. Şimdi Tv'de buyuk coğunlukla Lig Tv'den mac izlenecek. Bunu yanında USB'den video ve muzik oynatılacak. O yuzden hareketli sahnelerde,hd ve sd yayınlarda kaliteli goruntu sunan, her turlu dosya formatını destekleyen ve sorunsuz acan bir tv arıyorum.

Smart'ı cok nadir online film-dizi izlemek icin kullanabiliriz ki o da internet hızına bağlı. Samsung 6470'i deneme imkanım oldu smart'ı tv icin yeterli sayılır ama cok kullanışlı değil. Tarayıcıdan ziyade Youtube uygulamasını filan kullanabiliriz o kadar.

Samsung'un 6270'i 1500 TL 200 HZ, 6470'i 1800 TL 400 HZ+Akıllı kumandalı; Sony'de ise w805 1999 tl 200 HZ, w815 300 HZ 2200TL. Sony'lerin bu yıl ki w8 serisi beğenilmiyor yazılımsal olarak cok hatası varmış. Ozellikle dahili uydu alıcısı konusunda. Ben Digiturk kullanacağım o yuzden bu benim icin sıkıntı değil.

Ama bir diğer sıkıntısı bazı hard diskleri gormeme, kendini resetleme gibi sorunları varmış. Acıkcası biraz gozumu korkuttu. Bunun yanında Smart'ında mause imleci yok akıllı kumanda da yok kısım kısım tıklanabiliyormuş. Altyazı boyutu, bicimi ayarlanamıyor ve altyazı siyah kutunun icinde goruluyormuş.

Samsung'da ise renkleri yapay kalıyormuş, ayrıca ışık sızması ve malzeme kalitesi iyi değil
diyorlar. Ben boyle en az 6-7 yıl sıkıntısız goturecek bir model istiyorum. LG ve Philips'inde kendine ozgu sorunları varmış pek sıcak bakmıyorum.

Bu ikisi arasından hangisini onerirsiniz? Ozellikle kullanan kişiler yorum yaparsa iyi olur. Kulaktan dolma yada izlenim şeklinde şu iyidir bu iyidir gibi oneriler pek işime yaramaz.