Goğus estetiği teknikleri, ameliyat oncesi ve sonrası resimler, silikon markaları hemen hemen artık kolaylıkla ulaşacağımız bilgiler arasında yer almaktadır. En iyisi kas altı mı kas ustu mu, yoksa meme ucundan veya meme altından koymak mı en doğrusu, meme kucultmede iz nasıl olur, ne zaman spora başlayabilirim? bunları hem internetten oğrenmek mumkun hem de doktorunuzla yaptığınız on goruşmede bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ama goğus estetiği icin başvurmuş bir kişinin psikolojisi ile ilgisi bilgiye rastlamak neredeyse imkansızdır. Bu konuda kadınları daha iyi anlayabilmek icin psikoloji ile ilgili eğitimler aldım. Empati yapabilmek icin ben de bir kadın olmama rağmen, her kadının beklentisi farklı olduğu icin bunu cozmek benim acımdan onemliydi.
İlk başlarda Turk kadınlarına goğus buyutme ameliyatı yaptığım icin sadece onları değerlendirebildim. Onların psikolojisini neden goğus estetiği ameliyatı istediklerini istatiksel olarak inceledim. Sonra Avrupa’da yaşayan Turk kadınları estetik ameliyat olmak icin gelmeye başladı. Onları da yakından gozlemledim. Sonra onlarla beraber diğer milletlerden arkadaşları geldi. Alman, İsvicreli, Hollandalı… Sonra İstanbul’da estetik cerrahi’nin populer olmasıyla, sağlık turizminin artmasıyla Kıbrıs’lı kadınlara, Azerbaycan’lı kadınlara goğus estetiği yaptım. Ve Turkiye’nin ortadoğu’da sağlık turizmine acılmasıyla beraber Fas’lı kadınları, Dubai’li, Mısır’lı, Suudi Arabistan’lı kadınları ameliyat ettim. Sonra internet sayesinde dunyanın her yerinden insanları ameliyat ettim. Sonunda gordum kadın her yerde aynıydı. Milleti, ulkesi, eğitimi, dini hic farketmiyordu, benzer ruh halleriyle goğus estetiği olmak istiyorlardı. Kadın icin goğus onemliydi. Vucudunda farklı bir yere sahipti. Cağlar otesinden gelen bir duyguydu, bir ic guduydu. Goğsun kadınlığın simgesi olduğu bilincaltına kaydedilmişti. Dunyanın neresine gitseniz bu boyleydi.
Ama tabi herşey de olduğu gibi guzellik kavramı da goreceliydi. Bazılarımız icin kucuk goğusler en guzelken, bazılarımız icin coook buyuk goğusler cok guzeldi. Kimi damla şeklinde goğsu cok guzel bulurken, kimi de yuvarlak goğusler istiyordu. Bazı kadınlar doğal goğusler isterken bazı kadınlar da iddialı goğusler istiyordu. Her zaman olduğu gibi biz estetik cerrahlara yine onemli bir gorev duşuyordu; dinlemek………
Herkesin farklı bir hikayesi var, dinlemek lazım…

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]