Dunyanın en buyuk borsası olarak kabul edilen Binance’in başarılı CEO’su Changpeng Zhao, şu ana kadarki en sert acıklamalarından birini yaptı ve Reuters’in bir muhabirini sert bir dille eleştirdi.
“Cocuklarımın guvenliği tehlikeye duşebilirdi” Binance’in resmi sitesinden uzun bir acıklama yapan CZ, gazetecilerle uzun suredir acık ve samimi şekilde bilgi paylaşımı yaptıklarını ve onların taleplerini %99.9 oranında karşılamaya calıştıklarını belirtti ve şunları soyledi:
“Gazetecilerle şeffaf ve guclu bir ilişki kurmanın cok zor olmadığını oğrendim. Bu da ici dolu bir habercilik ortaya cıkardı. Ancak bazı istisna durumlar da yaşanıyor. Bu Reuters muhabiri bizimle ilgili surekli olarak anonim kaynakalrdan aldığı olumsuz haberler yapıyor. Hatta Reuters ile olan bu karşılıklı guvenin bozulması nedneiyle, bu muhabirle olan e-mail yazışmalarımızı bile acıklamak zorunda kaldık. 10 Ekim gunu ise Reyters ve bu muhabir tekrar bize geldi ve bazı sorular sordu. Regulasyonlara uyumluluk ve benim liderlik tarzımla ilgili sorular… Bunlar aslında adil alanlar ancak bu sefer cizgiyi aştılar ve savunmasız bolgeye girdiler. Benim cocuklarım hakkında haber yapacakları intibasını aldım. Benim yurumeye yeni başlayan cocuklarım kamu yararıyla hicbir alakası yok. Ve bunu bilen muhabir onlarla ilgili bilgileri yayınlayarak aslında onalrı tehlike altına sokuyordu. Bu kabul edilemez ve tolere edilemez bir durumdur”
“Ofislerimizin yerini neden paylaşmıyoruz?” Guvenlik sebeplerinden oturu ofislerinin yerlerini acıklamaladıklarını ve calışanlarının da medyatik kişiler olmalarını sitemediğini dile getiren Zhao şu ifadeleri kullandı:
“Aslında ofislerimizin yerini paylaşmama nedenimiz, ailemin medyada gozukmemesini istemememle de aynı… Ozellikle son 2 yılda cok fazla devlet kurumuyla calıştık ve kripto para endusrisinin daha temiz bir alan olmasını sağladık. Sayısız suc organizasyonunun varlıklarının kuresel capta dondurulmasını ve ele gecirilmesini sağladık. Dolayısıyla ofis lokasyonlarımızın konumu icin de dikkatli favranmak zorundayız. Calışanlarımı guven altında korumak benim gorevlermden biri… Tabii regulatorler bizim hangi ulkede nerede calıştığımızı biliyorlar ve onlarda acık adreslerimiz mevcut. Paris ve Dubai’de zaten ana ofis actık”
“Yuz yıldan fazla yaşayacak olan bir şirket oluşturuyoruz” Son sozlerinde prensipler ve Binance’in calışmalarından bahseden CZ, kendisinin ve ekibinin uzun vadeli olarak calıştığını belirtti:
“Bu benim normalde yazdığım metinlerden de uzun bir blog yazısı oldu. Ailemin guvenliği ve gazetecilerle olan ilişkilerin şeffaf olması benim ilkelerim arasında ancak ilki olmadan ikincisinin olması da mumkun değil. Biz şirket olarak uzun vadeli duşunuyoruz. Yarın icin duşunmuyoruz. Ya da bu yıl ya da gelecek yıl icin… Biz, yuz yıldan uzun sure yaşayacak olan bir şirket inşaa ediyoruz”
CZ’den Reuters’e tepki: Sınırı aştılar! Cocuklarıma kadar getirdiler
Kripto Haberleri0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Kripto Haberleri
- CZ’den Reuters’e tepki: Sınırı aştılar! Cocuklarıma kadar getirdiler