Pronet verici iletişimi zayıf
Elektrikli Ev Aletleri0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Elektrikli Ev Aletleri
- Pronet verici iletişimi zayıf
-
17-10-2022, 18:01:13Yaklaşık 4 yıldır evimi hırsızlık gibi sorunlardan korumak icin Pronet guvenliğini kullanıyorum. Proneti iletişim tipi olarak GSM hattı olarak tercih ettim ve bir tane iki parmak kalınlığı ve uzunluğunda icinde Turkcell hattı olan bir verici ile evin en iyi sinyal ceken yerinde konumlandırılmış bir şekilde sinyal testlerini ve alarm raporlarını merkeze ve telefon uygulamasına gonderiyor. Yaklaşık 6 aydır iletişim problemleri baş gostermeye başladı ki zaten evimde telefonların LTE ve 3G cekimi zayıftı. Pronet servisi birkac kere arayıp problemi soyledi ve cozum olarak aylık 15 dolar daha fazla para vererek ev internetine bağlamaya ya da yine fazla para vererek başka bir verici takarak daha ust bir sisteme gecirme seceneği sundular. Ancak şu an kullandığım sistemden hicbir ustun tarafı yok bunların aynı şekilde calışıyorlar sadece vericiler daha iyi olduğu iddia ediliyor. Doğruluğu şupheli bence... Ev internetine de gecirmek istemiyorum cunku sık sık elektrikler kesilen bir bolgede bulunuyor evim ve elektrik kesilirse alarm calsa bile ne merkezin ne de telefon uygulamasından benim haberim olamaz. Benim sorum ise acaba bir GSM repeater kullanırsam sorun cozulur mu ya da bu sistem veri gonderme uzerine kurulu olduğu icin işe yaramaz mı veya başka bir cozumu var mıdır bu sorunun?