Atalay, Bostancı’da oldurulen teroristin “Devrimci Karargah” orgutunun liderlerinden biri olduğunu acıkladı.

Bostancı'daki catışmayla ilgili acıklama yapan İcişleri Bakanı Beşir Atalay, şunları soyledi:

''Uzuntuluyuz, bir polisimizi, emniyet amirimizi şehit verdik. Once onunla başlıyorum. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Bir de vatandaşımızı yine burada kaybetmiş olduk. İkisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Emniyet amirimiz Semih Balaban, eşi de polis 2 cocuklu. Ve Mazlum Şeker isimli vatandaşımız da cok uzakta olmasına rağmen, emniyet cemberinin dışında olmasına rağmen bir kaza kurşunuyla, terorist tarafından atılan bir kurşunla hayatını kaybetti.''

İcişleri Bakanı Atalay, acıklamasını şoyle surdurdu:

''Olay şu; zaten calışmalar vardı. Elimizde bilgiler vardı, izleniyordu. Onumuzdeki gunlerde sansasyonel eylemler yapacakları yonunde bilgiler vardı bu teror orgutunun... Ve bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı. Bu cercevede bu gece ciddi bir operasyon. Yaklaşık 60 hedefi olan, ev, iş yeri, bir operasyondur bu gece yapılan... Ve ceşitli teror orgutlerine yonelik bir operasyondur İstanbul'da yapılan...

Bu operasyon cercevesinde bu gece 40'a yakın şahıs gozaltına alınmıştır. Bunlar aşırı sol ve bolucu teror orgutleriyle bağlantılı kişiler ve hedeflerdir. Birisi de bu.''

'UC UST DUZEY YONETİCİSİNDEN BİRİ'

Operasyonların aşırı uclarla bağlantılı kişiler ve hedeflere yonelik yapıldığını, bu hedeflerden birinin de Bostancı'daki apartman olduğunu vurgulayan Atalay, ''Burası da tespit edilen hucre evlerinden birisi. Ve buradaki kişi, kimliği biliniyor. 'Devrimci Karargah' diye bilinen, hem solla hem bolucu teror orgutuyle irtibatlı bir organizasyonun lider kadrolarından birisidir. Şu anda bu evde olu olarak yakalanan kişi'' dedi.

Soz konusu şahsın ismi ve kimliğinin olay oncesinde de emniyet guclerince bilindiğini ifade eden Atalay, sozlerine şoyle devam etti:

''Hatırlanırsa daha once bu orgut, İstanbul'da partimizin İl Başkanlığına bomba gondermişlerdi ve orada yine bir teror olayı meydana getirmişlerdi. Onlardan birisi daha sonra yakalanmıştı. Bu kişi de orayla bağlantılı ama onun 3 ust yoneticisinden biri diye de ifade edebiliriz. Tabii cok sayıda, bu gozaltılarla birlikte, bu gece yapılan operasyonlarda malzeme ele gecirildi. Patlayıcı, C-4, silah, patlatma icin hazırlanmış bomba duzenekleri, buna benzer unsurlar ele gecirildi.''

'YETERLİ TEDBİR ALINDI MI? ONU BİZ DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Bakan Atalay, ''olu ele gecirilen şahsın adını vermekte sakınca olup olmayacağı'' sorusuna, ''Verebiliriz. Orhan Yılmazkaya diye bir isim. Onceden izlenen onemli 3 kişiden biridir bu. Anmak istemediğim icin vermek istemedim'' yanıtını verdi. Olay yerinde yeterince onlem alınıp alınmadığı yonunde tartışmalar bulunduğunu hatırlatılması uzerine Atalay, şoyle konuştu:

''Bunlar hepsi değerlendirilir arkadaşlar. Benim hassasiyetim, bizim hepimizin hassasiyeti bunu butun toplantılarımızda ifade ederiz, basına ve kameralara uzun mesafe kurun ve mutlaka engelleyin. Bir olay olduğunda once bu tedbiri alın ve tabii cevredeki vatandaşlar icin o guvenlik cemberini oluşturun. Basınımız tabii, bu konularda onlar kendilerini gozden gecirsinler. Her zaman, 'en once haber vereceğim' diye boyle durumlarda gercekten cok telaş ediyorlar, acele ediyorlar. Ama biz, emniyet birimlerimiz bugunku operasyonda gece vakti başlamıştır. 'Yeterli tedbir alındı mı? eksikler var mı?' onu biz değerlendireceğiz.''

Sabah saatlerinde başlayan ve ozellikle ''Devrimci Karargah ve unsurlarına yonelik'' yapılan operasyonlarda 60 kadar hedefinin bulunduğunu belirten Atalay, soz konusu hedeflerde cok sayıda patlayıcı, patlayıcı duzeneği ve silah ele gecirildiğini de sozlerine ekledi.