Genel bilgi vermek icin actım belki almak isteyen olur diye.
İkisi hakkında kendi bilgilerimi paylaşacağım.
1. Digiturk
Biraz ucretli fakat kaliteli bir platform. Cağrı merkezindekiler paketler ve fiyatlar hakkında iyi bilgiler veriyorlar. Bazen de paketlere fiyat indirimi yapıyorlar. Ama paketin iceriği hakkında coğunun bilgisi 0 soruyoruz hangi film belgesel kanalları acık diye cevap verilemiyor başka bilen bir kişiye aktarılıyorsunuz. Bu arada oradaki kişiyle cihazın ozelliklerini kanallarını tek tek teyit edin derim bir kurulduktan sonra cıkamıyorsunuz iptal surecinin icinden. Urun geldi kuruldu, gelen kişi bilgi verdi. İlk 1 2 ay yıldız dolu paket hediye, tum kanallar acık. Kanal gecişleri hızlı fakat goruntu ekrana 2 3 saniye sonra geliyor. Kanallar listesinden de aşağı yukarı geciş rahat. Kanalların sırasını değiştiremiyorsunuz paketinizde olmayan kanallar da silinmiyor kanal listesinde duruyor sadece acılmıyorlar. Goruntu cam gibi. Ekstra olarak urun USB Wi-Fi kartıyla geliyor. Ethernet de bağlayabilirsiniz. Televizyonunuz Smart olmasa bile beIN Connect uygulamasına erişip oradaki tum filmleri, dizileri ve belgeselleri izleyebiliyorsunuz. Yani kendi uydu alıcısı icinde beIN Connect mevcut sadece USB Wi-Fi kartını takıyorsunuz. Yer alan bazı Turk dizilerini de kaydedebiliyorsunuz fakat onceki bolumler olmuyor siz kaydete bastıktan sonra her hafta yayınlanan yeni bolumu oraya kaydoluyor. Acıp izliyorsunuz durdur, ileri al ve geri al tuşları mevcut. Bazı diziler icin hard diske gerek yok yani. Smart televizyonlar icinde yine beIN Connect uzerinden tum filmlere, dizilere ve belgesellere erişebiliyorsunuz ve paketiniz dahilindeki tum kanalları izleyebiliyorsunuz. Smart televizyon ile IPTV de kullandım ama aldığım yer mi kotuydu bilmiyorum kanallar donuyordu. beIN Connect'te kanallarda hic donma yaşamadım. beIN Connect'in bana gore tek problemli yanı guzel filmler ve diziler olmaması yani 900 film var ama kaliteli değiller. Belgeselleri guzel ona lafım yok. Netflix ile zaten kıyaslanamaz fakat D-Smart GOnun film arşivine gore buradaki filmler cok kotu. Filmler bilgisayardan da izlenir elbet ama uydu alıcısının icinde olması ve smarttv olmadan izlenebilmesi buyuk kolaylık. Mac konuları karışık, bazı ligleri Digiturk almış bazılarını D-Smart bazılarını da exxen hangisini izlemek istiyorsanız ona gore araştırmanız gerek. Sinema ve dizi (beIN movies ve beIN series kanalları) kanallarında cok kaliteli filmler ve diziler yok, beIN Connect uzerindeki dizi ve filmleri yayınlıyorlar orada guzel bir şey yoksa normal kanallarda da olmuyor.
2. D-Smart
Ucretleri Digiturk'e gore cok daha duşuk. Full paketli uyeliğini Digiturk'un giriş paketleriyle aynı fiyata bile verebiliyorlar bazen. Cağrı merkezi gene aynı cok bilgili insan yok hatta bazen yanlış bilgi de verebiliyorlar o yuzden laflarına guvenmeyin. Kendiniz bir araştırın gene. Kuran kişi cok bilgili değildi imzayı alıp kacma peşindeydi bir tık. Digiturk'ten kuruluma gelen arkadaş cok daha iyiydi. İlk 5 ay tum kanallar hediye. Kanal gecişleri berbat. Goruntu 5 6 saniye sonra geliyor ve kanal değiştirirken altta cıkan program bilgisi ekranın yarısını kaplıyor yani hızlı kanal değiştirirken ekranın yarısını goremiyosunuz. Bir de reklam almışlar kafam kadar laptop reklamı koymuşlar her kanal gecişinizde onu goruyorsunuz gelde sinir olma. Digiturk'te boyle bir sorun yok. Kanal listesinden değiştireyim dediniz orada da basılı tutuyorsunuz inmiyor ya tek tek gidiceksiniz ya da 10'lu 10'lu. Arayuzu berbat. D-Smart GO icin USB Wi-Fi kartı da yok tek careniz Ethernet cekmek. Uğraştınız Ethernet cektiniz kumanda uzerindeki D-Smart GO tuşuna bastınız. Filmlere girdiniz topu topu 10 film var. Guldur guldur show. Nerede o D-Smart GO sitesindeki tum filmler diziler? Filmlerden birini sectiniz bu sefer de hata mesajı veriyor film acılmıyor zaten. Kendi uydu alıcısı bayağı sorunlu size geleninde duzgun calışıp calışmayacağı muamma. Şimdi diyeceksiniz o zaman D-Smart GOnun Smart TV uygulamasını yukle oradan izle. D-Smart GO uygulaması yok. Guya 2018'den sonraki Smart tvlere eklemişler akıllılar bizde her sene televizyon değiştiriyoruz ya. Televizyondan filmlere rahat bir şekilde ulaşamicaksak, kanalları normal uydudan izleriz filmi de bilgisayardan izleriz size neden para verelim yani. Kanallardaki dizileri kaydetmek icinde HD+ adlı bir uydu alıcıları var siz onceden soylemeden asla onu yollamıyorlar. Kendi cihazınızı bu cihaza yukseltmek isterseniz de ekstra ucret oduyorsunuz. Ya da harici hard disk alıyorsunuz. Sinema ve dizi kanallarındaki (Moviesmart sinema TV ve dizi Smart) icerikler daha kaliteli onlar da D-Smart GO dakileri yayınlıyorlar buyuk ihtimal. D-Smart GO'nun film arşivi daha iyi Digiturk'ten.
İkisini de yazlığa goturup izleyebiliyorsunuz eğer yazlığınızda anten varsa. Kanallarda ikisinde de donma vs sorunlar olmadı. D-Smart'ta SCART ve HDMI girişi var Digiturk'te sadece HDMI var cok eski televizyonunuz varsa D-Smart daha uygun. Belgesel kanalları ikisinde de gayet yeterli. Telefon ve tablette ikisinin de uygulaması var tum kanalları, filmleri ve belgeselleri izleyebiliyorsunuz. Ben sadece TV izleyeceğim tvimde kaliteli filmler olsun kayıtlarımı hard disk ile yaparım kanalların yavaş gecişi sorun değil ucretide az odeyim derseniz D-Smart. Ben televizyonum Smart olmadan film, dizi ve belgesel izlemek istiyorum bazı dizilerimi de hard disksiz kolay kaydetmek isterim ucretini karşılayabilirim ve Super Lig maclarını da izlerim derseniz Digiturk. Taahhut yaptıktan sonra iptal işlemleri zor o yuzden kesin karar vermeden başvurmayın. Son olarak da Superonline muşterilerine TV+'a bakmalarını oneriyorum. Başka sorularınız olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya calışırım.
Digiturk vs D-Smart
Uydu Teknolojileri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Uydu Teknolojileri
- Digiturk vs D-Smart