Binance CEO’su Changpeng Zhao, calışanlarıyla nasıl gecindiği ve şirketi hangi şekilde yonettiğiyle ilgili bir metin yayımladı. Binance’in resmi sitesinden yayımlanan metinde, CZ yonetim şeklini 9 maddeye ayırdı.
Dedikodu ve performans duşukluğu konusunda taviz vermeyen bir tavır sergilediğini soyleyen Zhao şu ifadeleri kullandı:
1) Ekipleri sıklıkla değiştirip ve karıştırıyoruz Yazılımımızın eskimemesi icin nasıl onu surekli guncelliyorsak aynı şekilde ekiplerin de eskimesini istemiyoruz. Ekipler eskirse calışmalar da eskir. Bu kadar fazla ekip değiştirmek ayrıca yeni lider ve yeteneklerin cıkması acısından da avantaj sağlıyor.
2) Calışanlara surekli geri bildirim yapıyoruz Calışanlara nerede ve ne zaman olduğuna bakmadan surekli geri bildirimlerde bulunuyorum. Bu gruplar halinde de, bireysel de olabilir. Aslında guplar halinde olması benim icin daha iyi… Cunku o zaman tekrara duşmem. Bircok calışan benden geri bildirim aldığında şoke olduklarını soylemişlerdi.
3) Duşuk performans gosterenlerden kurtulun! Evet bu duyması guzel bir cumle değil ama ir organizasyon ile bir aile arasında fark vardır. Biz birbirimize değer veririz ancak duşuk performans gosterenlerle de devam edemeyiz. Boyle olursa ekibin diper calışanlarına da haksızlık olur.
4) Unvan derdine duşenlerle calışmayın Şirketteki pozisyonları ya da unvanlarıyla ilgili derdi olan insanlarla calışmıyoruz. Bu durum işe almamak icin tek başına bir sebep değildir ancak iyiye işaret de değildir.
5) Motivasyonu olmayanı size de motive etmeyin Motivasyonu olmayan calışanları motive etmeye calışmak, olu bir atı hareket ettirmek gibidir. İmkansız. Buna değmez. Sizin değerlerinizi taşımayan, hedeflerinizi anlamayan kişileri motive etmek de imkansızdır. Bu kişiler ya tembeldir ya da sizi lider olarak sevmiyordur.
6) Sonucları deneyimle değil, performans ile değerlendirin İnsanlardaki deneyimi sadece iş goruşmesinde değerlendirin. Ancak işe aldıktan sonra o kişiyi kac yıllık deneyimi olduğuna gore değil, yarattığı sonuclara gore değerlendirin.
7) Ayrıcalıklı sozleşmeler imzalamayın Uzun donemli olan ve kazan-kazan ilişkilerde kimsenin ayrıcalığa ihtiyacı zaten olmaz. Sizden ayrıcalık talep eden kişiler sadece yarışmaktan korktukları icin bunu isterler. Yaratacakları urunun değersiz olacağından korkarlar. Bu yuzden ayrıcalıklar iceren sozleşmeler imzalamayın. Kendinizi de başkalarını da bağlamayın…
8) Zamanınızı buyuk ve paralı muşteri aramakla gecirmeyin Buyuk muşterileri aramak ya da onlarla el sıkışmak cok uzun vadeli işlerdir. Hukuki surec uzar. Onlara kripto paraları oğretmek uzun surer. Getirisi de uzun vadeli olur. Ayrıca bu tur şirketler genelde adil olmayan taleplerde bulunurlar. Bu yuzden buyuk olan ama calışmak icin bize gelen firmaları tercih ederim. Zaten bu şirketler bizimle calışmak isterler, kriptoya girmek isterler. Apple ya da Google olmasalar bile duzenli bir şekilde kazanırsak, buyuk oyuncular da bir gun geleceklerdir.
9) Calışanlar arasındaki dedikoduları yok sayın Dedikodu bir calışanın başka bir calışanla ilgili bana şikayette bulunmasıdır. Ve tabii ki bunu o kişiye soylememesidir. Dedikodu kotu bir şeydir. Ben dedikodulara gore yonetmem. Onları yok sayarım.
Bana dedikodu yapan calışanın notunu kendi kafamda duşururum. Dedikodu yaptığı kişi hakkında ise bir duşunce icine girmem. Ancak bu kişiler icinde benim de olduğum bir toplantı yaparlarsa, o zaman durumu cozmeye calışırım. Zaten o zaman daha samimi bir konuşma yapıyorsunuz.
Binance CEO’su Zhao: Dedikodu yapan, performansı duşen bizimle calışamaz
Kripto Haberleri0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Kripto Para Forumları
- Kripto Haberleri
- Binance CEO’su Zhao: Dedikodu yapan, performansı duşen bizimle calışamaz