QNT Nedir? QNT; Quant projesinin yerel kripto para birimidir. Quant; dağıtılmış defterler, blok zincirleri, sistemler ve ağlar arasında kopru oluşturan “Overledger” işletim sisteminin geliştirici kuruluşudur. Overledger, blok zincirleri icin geliştirilmiş ilk işletim sistemi olma unvanına sahiptir.
Quant’ın kullanıcılarına sağladığı urunlerin fiyatları ve aylık odemeleri fiat para birimler cinsinden tahsil edilir. 12 ay boyunca sistemde kilitli kalan bu para; Quant geliştiricileri tarafından yapılan odemeye eş değer miktarda QNT’ye cevrilir ve Quant hazinesine aktarılır. Quant ekosistemine girmek ve Overledger işletim sistemini kullanmak isteyen geliştiricilerin, belirlenen miktarlarda QNT’yi sistemde kilitlemesi gerekmektedir.
QNT, kendi blok zincirine sahip değildir, Ethereum uzerinde bulunan ERC-20 standartlı bir coindir.

QNT’nin ikinci kurucu ortakı Dr. Paolo Tasca ise dağıtık sistemler ve blok zinciri teknolojilerinde uzmanlığıyla, AB parlamentosu, Birleşmiş Milletler ve cok sayıda merkez bankasına danışmanlık hizmetleri vermiş dijital ekonomist ve girişimcidir.
İkili, Quant’ın temellerini 2015 yılında atmıştır. QNT coin ise projenin kuruluşundan sonra, 2018 yılında piyasaya surulmuştur.
QNT Coin ’in Projesi Quant Nedir? Quant, blok zincirleri ve ağlar arası bağlantı cozumleri sunan bir yazılım şirketidir. Sundukları geniş yelpazede urunler ile her olcekte kullanıcıları icin, dağıtılmış defter arayuzu hizmeti sağlar. Cok sayıda dağıtılmış defteri birleştirebilir, ve uzerlerinde aynı anda birden fazla birimin calışmasına olanak sağlar.
Veri tabanlarına her yerden erişim ve duzenleme imkanı sağlayan bu teknoloji, kripto evreninin en buyuk sorunlarından olan blok zincirleri arasında veri akışı problemlerine de cozum getirmesi acısından da devrimseldir.
Blok zincirlerinin temelini oluşturan dağıtılmış defter teknolojilerinin tarihi, kripto paralardan cok daha eskiye dayanmaktadır. Farklı ortamlarda depolanan bilgilerin, herkes icin ulaşılabilir ve duzenlenebilir olması prensibine dayanır. Overledger işletim sistemi kullanıcılarına verilerini tutabilecekleri bir dağıtılmış defter arayuzu sunar. Bu arayuz ile kullanıcılar; konsensus, catallanma, karmaşa ya da sistem yetersizliği yaşamadan defterler arasında bilgi akışlarını gercekleştirebilir.

Quant’ın, alanında oncu işletim sistemi Overledger; Amazon ve Oracle gibi dev şirketlere dağıtılmış defter teknolojisi desteği sağlamaktadır.
Quant’ın Geleceği Merkez Bankalarının kendi dijital fiat para birimlerini cıkarması senaryosunda blok zincirlerinin kullanım alanları onemli anlamda genişlemesi tahmin edilmektedir. Blok zincirleri ve diğer ağlar arasında bağlantı kurma, aynı anda calışma imkanı sağlama ve icerisinde akıllı sozleşmeler geliştirme imkanı sunan Quant projesinin oncu urunu Overledger, tum sektorlerin veri datalarını blok zincirleri uzerine inşa etmelerine olanak sağlama potansiyeline sahip. Alanında oncu kurucuları ve geliştirici ekibiyle Quant projesi onumuzdeki donemde de, ağlar arası boşluğu doldurmaya en buyuk aday olarak gozukuyor.

Quant coinin toplam arzı 14,6 Milyon adet ile sınırlandırılmıştır. 13,4 Milyon adet Quant dolaşımda bulunmaktadır. Toplam arzının cok buyuk bir kısmı dolaşımda bulunması Quant’ı kripto yatırımcıları arasında tercih edilen bir varlık haline getirmiştir.
QNT İlk Fiyatı Ne Kadar? QNT, 2018 Nisan ayında gercekleştirilen ilk satışında 1,51 Dolar fiyatından satılmıştır. İlk satıştan 4 ay sonra 0,21 Dolar ile en duşuk fiyatını goren coin, 2021 Kasım ayında gosterdiği olağanustu yukseliş ile tum zamanlarının en yuksek fiyatı olan 427,42 Dolar seviyesine ulaşmıştır.