Bartın'da maden ocağındaki patlamada 41 şehidin ailesinin gozyaşları dinmiyor... Olaya ilişkin detaylar ise adeta yurekleri dağlıyor. Patlamadan sağ kurtulan Yener Saygın, arkadaşlarını kurtarmaya calıştığı sırada hayatını kaybetmişti. Şehit Saygın'dan geriye gozu yaşlı ailesi kaldı... İHA'nın aktarımına gore; baba Faik Saygın, evladının cok hareketli ve cevval bir delikanlı olduğunu belirtti.
Oğlu Yener ’in işi olduğu icin gunduz vardiyası yerine 4-12 vardiyasına gittiğini ifade eden Saygın, “Arkadaşları 'bizi kurtarın' diye bağırınca dayanamayıp geri donuyor. Geri donunce daha fazla gazı almış oluyor. Madende oyalanma olmaz. Bir an once dışarı cıkabilirsen kurtulursun. Arkadaşlarını kurtarırken bayılmış, duşmuş ve sendelemiş. Maske ağzından duşmuş ve o şekilde bayılmış. Onu da kurtarıcılar dışarı cıkartıyor. Oğlumun kurtardığı adamlar dışarı cıkıyor, kendisi cıkamıyor.” diye konuştu. Maden şehidi Yener Saygın ’ın babası: Oğlum cevval bir delikanlıydı
Saygın, evli olan oğlunun bir kız cocuğunun olduğunu kaydederek, “Kızına aşıktı. Baba-kız birbirini cok seviyordu. Birbirinin istediklerini ikiletmiyorlardı. Karnımın icine ateş duştu derler ya, harbiden duşuyor yani. Hanım felcli, ben onun yanında ağlamak istemiyorum ama bazen onun yanında da patlıyorum, ağlıyorum.” şeklinde konuştu. Kardeşinin madene girmesini istemediklerini aktaran ağabey Omer Saygın, “Hep endişeliydik hep korktuk maden işinden. Daha sonra kardeşim girdiği işlerde ekonomik durumu iyi olmadığı icin evlenip cocuğu doğduktan sonra istemememize rağmen o riski aldı.” dedi.