Samsun'un Atakum ilcesinde 3 Eylul gunu akşam saatlerinde 40 yaşındaki Diş Teknisyeni Selahattin Yekta, kız arkadaşı ile birlikte sahilde yuruyuşe gitti. Bu sırada tartışma yaşayan cifti goren 4 kişi, Yekta'ya saldırdı. Gozune darbe alan Yekta, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilcedeki ozel hastaneye goturuldu. Ozel hastaneden ayrılarak Ankara'ya giden Yekta, burada Hacettepe Hastanesi'nde tedavisine devam etti. Bir sure burada tedavi goren Yekta'nın aldığı darbe sonucu sol gozu gorme yetisini kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan İlce Emniyet Mudurluğu Suc Onleme ve Araştırma Burosu ekipleri, kimliğini tespit ettiği 20 yaşındaki Emirhan Uyal ve 18 yaşındaki F.Y.Y.'yi yakalayarak, gozaltına aldı. Sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şuphelilerden Emirhan Uyal tutuklandı, F.Y.Y. de adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.Ekipler diğer şuphelilerin bulunması icin calışmalarını surduruyor.

"Sonuc olarak gozumu kaybettim" Olay sonucu gozunu kaybedince hayatının karardığını belirten Yekta,
"Olay tesaduf gibi oldu. Kız arkadaşımla sahilde oturuyordum. Bir şekilde kendi aramızda munakaşamız oldu. Bunu da diğer arkadaşlar herhalde yanlış anladılar. Benim uzerime geldiler, ‘Ne oluyor falan diye. Ben de, ‘İşinize bakın ’ dedim ve direkt daldılar. Cok fazla bir şey gelişmedi. Sonra kız arkadaşım, ‘Size ne, biz kendi aramızda tartışıyoruz ’ dese de, onlar vurmaya devam ettiler. Sonuc olarak gozumu kaybettim. Bana herhangi bir cisimle vurduklarını gormedim ama doktorlar sert bir cisim gozunu parcalamış, dediler. Ama tam olarak ne olduğu belli değil. Bu benim gozluğum de olabilir veya o şahısların ellerinde bir şey de olabilir. Bilemiyorum." dedi. DHA'nın haberine gore, surecin sonuna kadar takipcisi olacağını belirten Yekta,
"Emniyet bu konu uzerinde ciddi bir şekilde duruyor. Birkac kişiyi almışlar. Ben ilk bana vuran kişiyi gordum, diğerlerini de kız arkadaşım biliyor. Ben daha once hic sabıkası olmayan biriyim, kız arkadaşımı da neden doveyim ki? Ki zaten kız arkadaşım da araya girdi olay sırasında. Kendisi de 1-2 yumruk yedi. Ben diş teknisyeni bir vatandaşım. Bu olay benim hayatımı bitirdi. Ben daha ne diyeyim ki?" diye konuştu.