Yalova'da bir kişi, Hollanda'da yaşayan ve dargın olduğu icin yanına gelmemesini soylediği oğlunu, evinin kapısının onunde av tufeğiyle vurarak oldurdu.
Alınan bilgiye gore, İstanbul Caddesi Şohret Apartmanı'nda oturan İlhami Akşit, (69), eşi Sıdıka Akşit'e ait (75) bir arsa yuzunden sık sık tartıştığı ve bu yuzden dargın olduğu oğlu Aydın Akşit'in (38), Hollanda'dan kendisini ziyarete geleceğini oğrenince buna karşı cıktı.
Babasının ''Gelirsen kotu şeyler olacak. Seni gormek istemiyorum. Sadece annen gelsin'' demesine rağmen Hollanda'ya kendisini ziyarete giden annesi Sıdıka ile birlikte Yalova'ya gelen Aydın Akşit, evin kapısını caldığında karşısında ofkeli babasını buldu.
İddiaya gore İlhami Akşit, ''Ben sana 'Gelme' demedim mi? Neden geldin?'' diyerek, elindeki av tufeğiyle oğluna bir el ateş etti. Tufekten cıkan sacmanın Aydın Akşit'in vucudunu sıyırması uzerine ikili arasında cıkan arbedede, tufeğin dipciğiyle oğlunun başına vuran baba, ikinci kez ateş etti.
Sağ goğsunden vurularak ağır yaralanan Aydın Akşit, kaldırıldığı Yalova
Gozaltına alınan ve adliyeye sevk edilen baba Akşit, basın mensuplarının ''Oğlunuzu neden oldurdunuz?'' sorusu uzerine, ''Oğul benim oğlum. Size ne? Oğlumu ben oldurdum. İstediğim gibi vururum. Siz karışamazsınız'' dedi.
AA Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Arbede sırasında eşini engellemeye calışan anne Sıdıka Akşit'in ise dipcik darbesiyle kolu kırıldı.