MacBook Air M1 video duzenlemek icin uygun mu?
Film Kurgu & Montaj0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Dijital Fotoğrafçılık
- Film Kurgu & Montaj
- MacBook Air M1 video duzenlemek icin uygun mu?
-
17-10-2022, 16:47:31Herkese selamlar arkadaşlar. Video duzenlemek icin bilgisayar almak istiyorum. Masaustu duşunuyordum ama yeni ekran kartları ve işlemcilerin stoğunu bulmak cok zor olduğu icin, hem de universite oğrenciğisi olduğum icin derslerimde, okula gidip gelirken kullanırım diye dizustu almaya karar verdim. Ve gozume yeni M1 işlemcili MacBook Air'i kestirdim. İnternette araştırmalar yaptım, test videolarını izledim ve M1 MacBook Air Premiere Pro ile 4K videoları ağır efektler ve renk duzenlemeleri olduğu halde hic sıkıntısız işleyebiliyor. Ve ayrıca premire Pro henuz arm tabanlı M1 icin optimize edilmedi, rosetta ile calışıyor. Yani bu tam verimli olmayan hali. Ama yine de buradan guvendiğim kişilerin de goruşlerini ve yorumlarını almak istedim. Yapacağım iş cok ağır olmayacak. Genellikle 1080P, belki nadiren de olsa 4K video işleyebilirim. Yazılım olarak Premiere Pro kullanacağım dediğim gibi. Sizce M1 MacBook Air işimi gorur mu? Gorurse kac GB RAM olan modeli almalıyım? 8 GB ve 16 GB arasında 2200 lira fark var. Bu fiyata değer performans farkı gorur muyum sizce? Yorumlarınızı, goruşlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum. Benim icin cok değerli olacaklar. Şimdiden teşekkur ederim.