Keşke duyabilseydiniz sesimi, size anlatmak istediğim ama duyuramadığım oyle duygularım var ki… Farkında mısınız bilmiyorum ama ben surekli bir buyume ve gelişme icerisindeyim. Biliyorum ben sizin bir parcanızım ama siz de şunu bilin ki ben her gecen gun daha farklı bir kişiliğe burunuyorum. Yani anlayacağınız sizden farklıyım…

Bir şeyi oğrenmek icin size defalarca soru sorabilirim. Ya da yurumek icin defalarca duşebilirim. Ne olur bana kızmayın. Biliyorum tum bunlar size cok basit geliyor ama ne yaparsın size ayak uydurmakta gucluk cekiyorum.

Belki henuz sizin kadar sağlıklı duşunemiyorum, kucuk de olsa hatalar yapabiliyorum. Bunun farkındayım. Ama siz bana duşunme fırsatı vermezseniz daha ne kadar benim yerime siz duşunebilirsiniz? Bazen izin verin davranışlarımın sorumluluklarını ben alayım. Kucuk alanlar icinde bırakın ozgur olayım. Cunku ben ancak deneyerek oğrenebiliyorum. Hem boylece buyuduğumu de anlar buna sevinirim. Siz buyukler icin buyumek cok onemli değil belki ama benim tek arzum bu anne ve babacığım.

Biliyorum beni cok seviyorsunuz ve biliyorum bu yuzden her işimi yapıyor, her ihtiyacımı siz karşılıyorsunuz. İzin verirseniz biraz da ben yapayım. Etrafı dağıtırsam bırakın ben toplayayım. Belki boylece etrafı dağıtmama da izin verirsiniz. Cunku sizi hic uzmeyeceğim. Size cok guveniyorum. Ve sizinle gurur duyuyorum. Ama bana her konuda yerli yersiz soz verip de tutmadığınız zamanlar size biraz kırılıyorum. Ve istemeden de olsa guvenimin azaldığını duşunuyorum. Ne olur bana yapamayacağınız hususlarda soz vermeyin. Cunku ben her istediğimin benim olmayacağını biliyorum.

Bazen sizi anlamakta cok gucluk cekiyorum. Neden mi? Cunku babam bir konuda bana kızarken anne sen guluyorsun. Ya da sen bana bir şeyleri yasakladıktan sonra bir de bakıyorum ki sen yapıyorsun. Ve inanır mısın ne yapacağımı şaşırıyor, bocalayıp kalıyorum. Sizden ricam ne olur kararlı davranın. Cunku ben henuz neyin doğru ya da neyin yanlış olduğunu ayıramıyorum. Hatta oyle ki siz bana şaka yaptığınızı duşunup gulerken, ben ağlıyorum.

Bir de komşumuzun cocuğu Kemal var ya işte o, ona kızıyorum. Aslında aramız gayet iyi ama siz her seferinde bana onu ornek verdiğinizde ben uzulerek de olsa onu rakip goruyorum. Cunku beni beğenmediğinizi duşunmek, beni sevmediğinizi hissetmek gercekten cok uzucu.

Yaptığım her kucuk hatayı hemen fark ediyorsunuz. Bu cok sevindirici. Cunku benimle yakından ilgilendiğinizi biliyorum. Ama ara sırada olsa bana yanılma payı bırakın. Hemen ceza da vermeyin. Bazı şeyleri cok cabuk anlayamıyorum. Cunku henuz ben bir cocuğum. Bunu bazen unuttuğunuzu duşunuyorum.

Beni her zaman dinleyin. Sorularıma kulak verin. Hatalarımda bir buyukmuşum gibi beni suclayıp cezalandırırken soru sorduğumda “cocuk işte” deyip gecmeyin. Soru sorduğum zaman bilin ki bir şeyleri oğrenmek istiyorum. Soruma lutfen doğru cevap verin. Gazetenizi sonra da okursunuz, bırakın once beni dinleyin.

Bir de ne olur benden yapabileceklerimin ustunde duşunce ve davranışlar beklemeyin. İlgilerime ve yeteneklerime dikkat edin. Belki sizi uzecek ama şunu bilin, ben muhendis veya doktor olmayacağım. Ne olacağımı ben de bilmiyorum. Ama isterseniz bunu zamana bırakalım.

Benden yaşımın ustunde olgunluk beklemeyin. Butun kuralları birden oğretmeye kalkışmayın; bana sure tanıyın. Yuzde yuz durust davranmadığımı gorunce bana kızmayın; yalana sığınmak zorunda kalırım. Kızgınlığınızı haklı gorebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu ne olur kırmayın. Cunku unutmayın biz bir aileyiz ve ben sizin cocuğunuzum.

Satırları okumaktan belki sıkılmışınızdır. Size de hak veriyorum. Eğer bu isteklerim size zor geldiyse bircoğundan vazgecebilirim. Yeter ki beni hep ben olduğum icin seveceğinizi ve hep benim yanımda olacağınızı bileyim.

Sevgili anneciğim ve babacığım sizi coğu zaman uzduğum doğru. Ama sizin cocuğunuz olmak benim elimde değildi. Ama eğer bu benim elimde olsaydı yine sizin cocuğunuz olmayı secerdim. Cunku sizi cok seviyorum.

Sevgiler…
Cocuğunuz...

Bu hafta boyle bir mektupla size seslenmek istedim. Mutlu bir hafta gecirmeniz dileğiyle…

Klinik Psikolog & Yaşam Kocu Pınar Ozguner

[h=2]İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]