Gobek bolgesinde yağ birikmesi sonucu oluşan goruntu erkek kadın herkesin hoşlanmadığı bir goruntudur. Duzensiz yemek yemek, uzun suren aclıklardan sonra fazla miktarlarda yemek yemek ya da fazla kilonun depolandığı yer olması aslında sonucu değiştirmiyor.
Gobeğinizi 5 adımda yok etmeye ne dersiniz?
1. Yemek sırasında sıvı tuketiminizi azaltın ya da tamamen kaldırın.
Mide balon gibidir. Siz ne kadar yemek koyarsanız mideniz de o kadar buyur. Ortalama 3 kap yemekten oluşan bir menu ortalama 650-750 cc hacim kaplar buna bir de oncesinde sırasında ve sonrasında icilen su, ayran, gazoz, cay gibi sıvıların hacmini eklerseniz 1 litreye ulaşır. Bu da midenizin her oğunde daha da buyumesine ve karın kası calışmıyorsanız bir sure sonra gobek goruntusu oluşturmanıza yol acar.
2. Yemek yemek icin acıkmayı beklemeyin.
Ac karnına yemek yemek beslenmekten cok fizyolojik ihtiyacların acilen giderilmesidir. Ac olan bir insana yeme ya da az ye demek cok da anlamlı olmayacaktır. Eğer acıkmayı beklemeden yemeğe oturursanız hem yediğiniz miktar azalacak hem de sindiriminiz ve barsak hareketleriniz rahatlayacaktır.
3. Yemeklerinizi parcalayarak yiyin.
Gunumuz calışan insanı icin her ne kadar pek mumkun gorunmese de aslında mumkun. Nasıl mı?
Oğle yemeğinde 2 kap yemek yerine 1 kap yemek ve ekmek yanına da salata ya da yoğurt ya da meyve almanız aslında yeterlidir. 3-4 saat sonra buna ilave edeceğiniz kuru meyve ya da 4-5 sade biskuvi ya da 1 porsiyon sutlu tatlı gibi hafif atıştırmalıklar oğle yemeğinde almadığınız 2. kabın yerini tutacak ve akşam yemeğine ac oturmanızı engelleyecektir.
4. Aynı oğunde yuksek hacimli besinleri bir arada almayın.
1 kase corba genelde 1,5 kepce ve 250 ccdir. Bunun yanına 1 kase yoğurt eklediğinizde + 250 cc ve salata koyduğunuzda da + 500cc eklemiş olursunuz. Kepekli urunler gibi yuksek posalı urunler elbette sağlık icin vazgecilmezlerdir ancak hepsini tek bir oğunde almak buyuk bir hata olacaktır. Bunun yerine corba iceceğiniz oğune yoğurt ya da ayran yerine et grubu salata yerine meyve grubu eklemek mide hacminizin tek bir oğunde buyumesini engelleyecektir.
5. Suyu kana kana değil yudum yudum icin.
Gunluk onerilen su tuketimi kişiye gore değişse de temel de 2 litrenin altına inilmemelidir. Ancak gunde 2 litre su icicem diye de mide su ile doldurulmamalıdır. Suyu tamamlamak icin bardak bardak lıkır lıkır su icip lavabo aramak yerine yudum yudum su icerek suyun vucutta daha uzun kullanımına ve daha etkili olmasına izin verin.
Unutmayın; mideniz kuculmedikce yediklerinizi kısıtlamak bizim işimiz. Mideniz kuculduğunde ise yiyeceklerinizi secmek sizin işinizdir.
Uzm. Dyt. Nilberk KARAMAN
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Gobeğinizi 5 adımda yok etmeye ne dersiniz?
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gobeğinizi 5 adımda yok etmeye ne dersiniz?