Merhaba arkadaşlar. Konu başlığından anlaşılacağı uzere bir kayıt programı aramaktayım. Oncelikle istediğim şeylerden ve sebeplerinden ayrıntılı şekilde bahsettim ki durum anlaşılır olsun. Fakat bunu yapınca yazı biraz uzadı. Bu sebeple sorularımı daha takip edilebilir olması icin metin arasında ayırdım.
Durumuma gelecek olursak oğretmenim ve uzaktan eğitim suresince yaptığım dersleri duzenleyip oğrencilerle kalıcı olarak paylaşmak istiyorum. Dersleri Zoom uzerinden işliyoruz ve uygulamanın kendi kayıt ozelliği var fakat kayıtları da online tuttuğu icin goruntu kalitesi bağlantıya gore değişken olabilmekte. Ayrıca her ne kadar oğrencilerin kameraları kapalı da olsa goruntunun ekrana gelmesi veya konuşmalardan oğrencilerin gizliliğini yok etme riski mevcut. Bu sebeple ders esnasında ayrı ayrı ses , kamera goruntusu ve ekran kaydı yapıp bunları duzenlemek istiyorum. Oncelikle elimdeki ekipman ve yapmak istediklerimden bahsedeyim.
Ekipman:
Lenovo G50-70. Beni en zorlayan kısımlardan birisi bu. Performanslı bir bilgisayar değil. Office Programları, SPSS, Latex, Jupyter Notebook hatta Android Studio gibi programları sıkıntısız calıştırmakta fakat işin icine gorsel şeyler girdiğinde sistem cok yorulmakta. VSDC ve Lightworks ile yaptığım denemelerde tek video uzerinde basit kesme işlemleri bile oldukca uzun surdu. Bunun dışında Galaxy Tab 580 kalemli tabletim ve İpone 6 telefonum var. Eşimde telefon olarak Samsung A20 bulunmakta.
Sorun 1 - Bu kasma durumu belki de benim ayarlayamamamdan kaynaklı bir problemdir, daha once tecrubem olmadığığı icin bilemiyorum. Oyleyse belirtirseniz sevinirim.
Kullanım Şekli:
Oncelikle hazırladığım PDF' ler veya akıllı tahta uygulamlarını tablette acıp bilgisayara AirDroid ile ekran paylaşımı yapıyorum. Sonrası ise duruma gore PDF uzerine yazarak veya bilgisayardan Geogebra gibi programlara uygulama yaparak dersi surduruyorum. Şu anki sistem temel seviyede anlık ihtiyacımı karşılıyor ama yine de aşağıya bir soru bıraktım.
Sorun 2 - Tabletten yaptığım ekran paylaşımında goruntu kalitesi ve seknronizasyon istediğim kalitede gibi olmamakta. Tableti monitor olarak kullandığımda ise kalem kullanımı verimsizleşmekte. Kalem kullanımı benim icin onemli. Bu kombinasyonu daha etkin kullanabileceğim bir yontem var mıdır?
Yapmak İstediğim:
Uygulama bazında ekran kaydı: Anlatım yaparken Zoom ekranından bir uygulama secmem gerekiyor. (Coklu secime izin verse de verimli değil.) Dolayısıyla tablet ekran paylaşımı, Geogebra veya tarayıcıdan birisini o anlık paylaşıyorum. Tabletin ekranını ayrı kendi uzerinden kayıt alabilirim. Masa ustu kullandığım uygulamaları ayrıca kayıt edebilirsem ekran gecişlerini videonun son haline yansıtmadan daha kaliteli hale getirebilirim.
Ses ve Kamera Kaydı: Zoom uygulaması kayıt yapmakta fakat bu da bağlantıdan oldukca etkilenmekte. Bu noktada istediğim ozellikle sesi ayrıca kaydedip videoya eklemek. Bu sayede daha temiz bir ses ve video esnasında olası bir hatayı sonradan duzeltme fırsatım olur. Ayrıca oğrenciler de ders esnasında soru sormakta. Bunu mecbur Zoom uzerinden almam gerekiyor. Video duzenleme esnasında duruma gore oğrencilerin sorularını da videoya eklemek istiyorum. Kameradan kendi goruntumu de videonun bir koşesine koyabilirim. Bu opsiyonel.
Sorun 3- Ses ve kamera kaydı icin telefonu kullanmam verimli olur mu yoksa ek bir ekipman gerekir mi? Ozellikle sesin duzgun olmasını istiyorum.
Sorun 4(Asıl Sorun)-Yukarıda basettiğimi yaparsam elimde Zoom kaydı dahil 5 video kaydı ve 2 ses kaydı olacak. Efektler, geciş yumuşaklığı vs şeyler onemli değil. Bunları kesip birleştirebileceğim kasmayacak bir duzenleme programına ihtiyacım var. İlk denememde VSDC ve Lightworks kastığı icin en son Bandicut kullanarak kesme işlemi yaptım.
Sorun 5 - Bandicut ile yaptığım işlemler oldukca hızlıydı. Sesleri birleştirme işini ayrı bir programda yapıp (işin icinde grafik olmadığından bilgisayarım bunu kaldırır diye duşunuyorum) Bandicut gibi hafif programlar ile videoları kesip duzenlemek mantıklı olur mu?
Ekran Kayıt ve Video Duzenleme icin Program Onerisi
Film Kurgu & Montaj0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Dijital Fotoğrafçılık
- Film Kurgu & Montaj
- Ekran Kayıt ve Video Duzenleme icin Program Onerisi