İngiliz Tabibler Birliği'nin ust duzey yoneticisi Stewart Drage, hayatını 7 Temmuz 2005'de 52 kişinin olduğu Londra'daki bombalama olayı tamamen değiştirdi.
"El Kaide tetikledi, kadın oldum"
Uc cocuk babası 51 yaşındaki Stewart Drage, bu olayın kendi hayatında bir donum noktası olduğunu, kadın olmaya karar vermesini El Kaide teroristlerinin tetiklediğini soyledi.
Unlu doktor kucukluğunden beri kadınlara kendini daha yakın hissettiğini ve kadın elbiseleri giymeyi cok istediğini ama bunu hicbir zaman yapamadığını belirtti. El Kaide teroristlerinin Londra'da havaya ucurduğu otobuslerden birinin calıştığı Tabibler Birliği burosu onunde patladığını belirten Stewart Drage, "Otobusun yanına gidip, yaralılara yardım etmeye başladım. Bir adam feci şekilde yaralanmıştı. Sadece govdesinin yarısı vardı ve yardım istiyordu. Ona yardım etmeye calıştım ama kurtaramadım" dedi. Doktor, bu olaydan sonra hayatın anlamsızlaştığını soyledi ve kadın olma hikayesini şoyle anlattı: "İnsanlar bir anda hayatını kaybedebiliyor. Hayatımın geri kalanını istediğim şekilde gecirmeliydim. Bedenim kadın olmak istiyordu. Ben de kadın oldum"

Terorist saldırıdan sonra depresyona girdiğini belirten unlu doktor, "Sokakta yururken insanlar hayatını kaybedebiliyordu, yani aslında hayat cok anlamsızdı. O zaman hayatımın geri kalan kısmını istediğim bicimde gecirmeliydim. Eğer vucudum kadın olmamı istiyorsa oyle yapmalıydım" diye duşundum.